Dardanel Ar-Ge ile geleceğe yatırım yapıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dardanel Ar-Ge ile geleceğe yatırım yapıyor
Dardanel, yıllık 12 milyon TL Ar-Ge bütçesi ile Türkiye’nin Ar-Ge Harcamaları En Yüksek 250 şirketi arasında yerini alırken, aynı listede gıda şirketleri arasında 4’üncü olmayı başardı. 

Çanakkale Yorum | Sürdürülebilir kalkınmada Ar-Ge ve inovasyonun önemi her geçen gün hız kazanıyor. Yeniden şekillenen talebe cevap verebilmenin, rekabet gücünü korumanın, güçlü ve güvenilir bir marka olmanın ve daha iyi bir dünya için üretmenin yolu inovasyon ve AR-GE’den geçiyor. 

Dardanel, sadece ticari başarısıyla değil, aynı zamanda gıda sektörüne ve Türk insanının beslenme alışkanlıklarına yaptığı katkılarla önemli bir başarı hikayesi yazıyor. Kurulduğu günden bu yana inovasyona değer veren, güçlü ve güvenilir bir marka olan Dardanel, özellikle son 2 yıldır iş süreçlerinden üretim süreçlerine kadar şirketin her noktasında Ar-Ge yatırımlarını artırmaya odaklanıyor.

Sadece 2020’de 12 milyon TL’ye ulaşan Ar-Ge bütçesiyle Dardanel, yaptığı teknoloji yatırımları, yeni çıkan ürünleri ve müşterisine katkı sağlayan projeleri  sayesinde Türkiye’nin Ar-Ge Harcamaları En Yüksek 250 şirketi arasına girmeye hak kazandı. 

Turkishtime tarafından gerçekleştirilen Türkiye Ar-Ge 250 Araştırması’na göre Dardanel Türkiye’nin Ar-Ge Harcamaları En Yüksek 250 şirketi arasında 143. Sırada yer aldı.
Dardanel, aynı listede gıda şirketleri arasında ise 4’üncü olmayı başardı. Türkiye’de Ar-Ge’nin nabzını tutan Ar-Ge 250 Araştırması, şirketlerin Ar-Ge performansını ortaya koyarak Türkiye'nin Ar-Ge hafızasını oluşturmayı hedefliyor. 

Teknolojiye 15 milyon dolar yatırım 

Mehmet Önen, Dardanel’in Ar-Ge yatırımlarına yönelik şu bilgileri veriyor: “Sadece son 2 yıl içinde, pandeminin zor şartları altında, makine ekipmanları, otomasyon dahil teknoloji alanında 15 milyon dolarlık yatırım yaptık. Odağımızda ise teknolojik yatırımlar ve yeni ürünler var. Son 1 yıl içinde ise müşterilerimize sunduğumuz 15  yeni ürün ve 6 önemli projemiz var. Aynı zamanda Türkiye’nin gıda ve su ürünleri endüstrisinde en modern fabrikasına sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçları bizim için çok önemli. Onlardan aldığımız tüm geri bildirimleri, Ar-Ge çalışmalarımızla hayata geçiriyor ve böylece müşteri sadakatimizi artırıyoruz. Bunun son örneği ‘Kolay Açılan Kapak’ teknolojimiz oldu. Sırf bu kapak ile birlikte sektörümüzde önemli bir inovasyona imza atarken, müşteri deneyimini de iyileştirmeyi başardık.” 

Çevre ve şeffaflık için Ar-Ge 

Ar-Ge sürecini güçlü ve donanımlı bir ekiple yürüttüklerini kaydeden Önen, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Yurt dışında yaşanan gelişmeleri, yenilikleri yakından izliyoruz. Dünya genelinde tüketici beklenti ve yönelimlerini iyi analiz ediyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızın odağında sadece üretim yok. Aynı zamanda izlenebilirlik ve çevreci olmak konusunda da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Üretim ve tedarik zinciri şeffaflığını ön planda tutuyoruz. 2016 yılında, ‘Kapağın Altındaki Hikayeyi Keşfet’ projesini hayata geçirdik. Satın aldığınız her kutunun üzerinde bulunan kodu web sitemizde ilgili alana girdiğinizde kutunun içindeki balığın yakalandığı okyanusu, yakalayan teknenin ismini ve avlanma methoduna kadar tüm süreçleri görebiliyorsunuz.”


 


Kale Grubu’ndan sosyal girişimcilere çağrıÖnceki Haber

Kale Grubu’ndan sosyal girişimcilere çağ...

Başkan Makas, ilçe başkanlarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdiSonraki Haber

Başkan Makas, ilçe başkanlarıyla istişar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!