Dardanel, Türkiye’nin en değerli 10 gıda markası arasında 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dardanel, Türkiye’nin en değerli 10 gıda markası arasında 
Son dönemde yurt dışı ve yurt içinde gerçekleştirdiği yatırımlarla küresel büyümesine hız veren, Türkiye’nin en değerli markaları arasındaki yükselişine de devam ediyor. Brand Finance’in “Türkiye’nin En Değerli Markaları” araştırmasında 79’uncu sıraya yerleşen Dardanel, gıda üreticileri arasında da ilk 10’daki konumunu güçlendirdi. 

Dünyanın önde gelen marka değerleme kuruluşlarından Brand Finance tarafından her yıl geleneksel olarak yayınlanan "Türkiye'nin En Değerli Markaları” araştırmasının 2020 sonuçları açıklandı. Geçen yıl marka değerini en fazla artıran gıda şirketi olmayı başaran Dardanel, bu yıl da büyüme ivmesini koruyarak listedeki sırasını yükseltti.  

SANAYİNİN DEVLER LİGİNDE 

Gerçekleştirdiği yatırımların yanı sıra yükselen finansal performansı ve güçlü pazarlama stratejisiyle marka değerini yükseltmeyi sürdüren Dardanel, “Türkiye’nin En Değerli Markaları” arasında 79’uncu sıraya yerleşti. Listede yer alan gıda firmaları arasında ise Dardanel 9’uncu şirket olmayı başardı.  1984 yılından bu yana büyük bir başarı hikayesi yazan ve son yıllarda yatırımlarıyla büyüme ivmesini güçlendiren Dardanel, kısa süre önce açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasında da 475’inci sırada yer almıştı. 

CİRO VE KÂRDA TARİHİ BAŞARI

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dardanel İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen, şirket olarak son yıllarda önemli bir atılım içerisinde bulunduklarının altını çizerken, “Dardanel olarak son iki yıldır bütçelediğimiz ciro ve kâr oranlarını yakalıyoruz. Bu yıl sloganımızı ‘ton mu yesek’ olarak belirlemiş ve bu slogan etrafında yatırımdan istihdama, pazarlamadan satın almaya seferberlik ilan ettiğimizi söylemiştik. Sözümüzün arkasında duruyor ve dünyanın bu alandaki en büyük global markalarından biri olma yolunda ilerliyoruz. Dardanel olarak hedefimiz çok net; yakın dönemde dünyadaki en büyük su ürünleri üreticisinden biri olmak. Global bir Türk firması olarak, ülkemizin ton balığı ve deniz ürünlerindeki deneyimini dünyaya taşımaya, ihracat coğrafyamızın genişlemesiyle birlikte hem yurt içi hem de global pazar payımızı artırmaya kararlıyız. Aldığımız ödüller ve Brand Finance gibi kuruluşlar tarafından yapılan bu gibi değerlendirmeler bir yandan yaptığımız yatırımların ne kadar doğru olduğunu bizlere gösterirken, bir yandan da çıktığımız bu yolda bizleri ve tüm Dardanel ailesini cesaretlendiriyor” ifadelerini kullandı.
 


Çanakkale Boğazı’nda müsilaj temizliği 4’üncü gününde devam ediyorÖnceki Haber

Çanakkale Boğazı’nda müsilaj temizliği 4...

Dünyada gıda israfının boyutunu ortaya koyan sergi KTSM’deSonraki Haber

Dünyada gıda israfının boyutunu ortaya k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!