Dardanel’in global yükselişi devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dardanel’in global yükselişi devam ediyor
IS0 500 listesinde bu yıl devler ligine çıkan Dardanel, bu kez de dünyanın en itibarlı listelerinden Fortune 500’de de yerini aldı.  Dardanel aynı gün, Yunanistan’ın dondurulmuş balık ve deniz ürünleri pazarında lider G. Kallimanis’in devir anlaşmasının imzalandığını açıkladı. 

Çanakkale Yorum | Yatırımları ve istihdamıyla Türkiye’nin sanayide yazılan önemli başarı hikayelerinden birine dönüşen Dardanel’in yükselişi sürüyor. Dünyanın en itibarlı iş dünyası yayınlarından Fortune tarafından gerçekleştirilen “Fortune 500 Türkiye” araştırmasında da yerini alan Dardanel, listeye 373’üncü sıradan girdi. Daha önce İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” ve Ekonomist’in “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi araştırmasında sıralamaya giren Dardanel, tüm bu araştırmalarda Çanakkale’nin en büyük şirketi olmayı da başardı. 

“ÇANAKKALE’DE ÜRETİYOR, TÜM DÜNYAYA İHRAÇ EDİYORUZ” 

1984 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Dardanel’in İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen, “Çanakkale’de doğmuş, önceliğini bölgesine ve ülkesine veren bir sanayi kuruluşu olarak, bir kez daha bölgemizin lider şirketi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Dardanel olarak her zaman en büyük hedefimiz, sofralardan sağlığı ve balığı eksik etmemek. Bunun için Ar-Ge ve inovasyon başta olmak üzere çeşitli yatırımlara imza atarken, üretime ve istihdam yaratmaya nefes almadan devam ediyoruz. Amacımız, Türkiye’nin gıda sanayisinde global bir şirket olarak tüm dünyaya açılmak. Ülkemizin ton balığı ve deniz ürünlerindeki deneyimini dünyaya taşımaya, ihracat coğrafyamızın genişlemesiyle birlikte global pazar payımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi. 

YUNANİSTAN'IN PAZAR LİDERİ KALİMANİS'İ SATIN ALDI

Dardanel, son olarak Yunanistan’ın dondurulmuş balık ve deniz ürünleri pazarında lideri G. Kallimanis’in satın alma sürecinde son aşamaya gelindiğini açıklamıştı. 
Bu sürecin tamamlandığının müjdesini veren Dardanel, KAP’a şu açıklamayı yaptı: 

“İktisadi bütünlük  içerisindeki varlıkları devralınacak G.Kallimanis S.A. şirketinin yaklaşık 63,2 milyon euro tutar ile borçlusu bulunduğu mali kurumlar (NBG, Alpha Bank, Cairo No.3 (Eurobank), Metexelixis (Quant), Piraeus Bank ve ABC Factors) ile şirketimiz arasında yapılan, bu kurumların Kallimanis fimasından olan alacaklarının teminatları ile beraber tarafımıza 6 milyon euro ödeme karşılığında devrini sağlayan Alacak Devir Anlaşması imzaya açılmış ve tarafımızdan imza edilmiştir.”
.
 


Kıbrıs Gazisi Şahin son yolculuğuna uğurlandıÖnceki Haber

Kıbrıs Gazisi Şahin son yolculuğuna uğur...

Bülent Turan: “Milli davamız Kıbrıs, bizim için vatanın ta kendisidir”Sonraki Haber

Bülent Turan: “Milli davamız Kıbrıs, biz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!