Doğan Perinçek: "Bundan sonra da daha başka gaz ve petrol keşiflerimiz olacak"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğan Perinçek: "Bundan sonra da daha başka gaz ve petrol keşiflerimiz olacak"
Uzun yıllar Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde görev yapan ve Karadeniz’deki arama çalışmalarına katılan Jeoloji Profesörü Doğan Perinçek, Karadeniz’de bulunduğu Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan doğalgaz hakkında yaptığı açıklamada, “Zonguldak açıklarında yapılan bu keşif dışında bir de Akçakoca gaz sahamız var” dedi.

Jeoloji Profesörü Doğan Perinçek, bölgede yapılan çalışmalar hakkında, Erdoğan’ın açıklamasından önce sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bölgede bulunan keşfin ilk olmadığı ancak Türkiye’nin ufkunu açacak bir keşif olduğunu belirten Perinçek, şunları söyledi:

"Karadeniz’de doğalgaz bulundu. Akçakoca gaz sahasından sonra bu ikinci sahamız olacak. Sırada Doğu Akdeniz var. Başta TPAO olmak üzere katkı koyan, emek verenleri, ter dökenleri candan kutluyorum. Bu güne kadar Karadeniz’de 23 arama kuyusu açtık. Zonguldak açıklarında yapılan bu keşif dışında birde Akçakoca gaz sahamız var. Böylece iki keşif oldu. Kanımca bundan sonra da daha başka gaz ve petrol keşiflerimiz olacak. Yeni bulunan keşif, ilkinden daha değerli çünkü daha açıkta. Türkiye’nin ufkunu açacaktır."

Kaynak: Sözcü

Anahtar Kelimeler:
Gelibolu'daki düğünlerde yiyecek-içecek ikramı yasaklandı!Önceki Haber

Gelibolu'daki düğünlerde yiyecek-içecek...

Çanakkale'de düğünler ve 65 yaş üstüne kısıtlama!Sonraki Haber

Çanakkale'de düğünler ve 65 yaş üstüne k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!