E-bebek sitesi hacklendi mi?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
E-bebek sitesi hacklendi mi?
Anne ve bebek alışveriş sitelerinden bir tanesi olan e-bebek’in hacklenmiş olduğu ileri sürüldü. Kullanıcılar da durum böyle olunca “e-bebek sitesi hacklendi mi?” sorusuna yanıt arıyor.

E-bebek.com’a giren kişilerin karşılaşmış olduğu mesaj, e-bebek hacklendi mi sorusunun sorulmasına neden oldu. Sözlük platformlarında bu konu ile ilgili açılmış olan başlıkta iddianın büyümesine neden oldu.

Ekşi Sözlük’te yer alan başlıkta e-bebek’in internet sitesinin hacklendiği ve tüm sistemlerin şifrelendiği öne sürülürken şifrenin açılması için 300 Bitcoin istendiği iddia edildi. 300 Bitcoin ise ortalama 20 milyon TL değerinde.

Haber Global'in şirkete yakın kaynaklara sorduğu soruya karşılık gelen cevap ise "Sorunun kaynağı bir hacker saldırısı değil, sistemlerini taşıyan e-bebek'te sistemsel bir sorun yaşanması" şeklinde. Bu nedenle sayfada hata mesajının görünür olduğu belirtilirken bu iddialardan çok kısa bir süre sonra e-bebek internet sitesi nin ana sayfasında "Size daha iyi hizmet verebilmek için bakımdayız" mesajı yayınlanmaya başlandı.

E-bebek.com'dan yeni açıklama geldi

E-bebek.com’da yer alan açıklama değiştirildi. Konu ile ilgili olarak yeni açıklamada şu ifadelere yer verildi, “5 Temmuz 2020 Pazar günü sabah 03:19 itibarıyla e-bebek.com web sitesi ve ebebek mobil uygulaması erişiminde yaşanan problemleri ve yaşanan süreci her zamanki açıklığımızla kamuoyuna arz ederiz.

Söz konusu erişim aksaklıkları, sistemlerimizin size hizmet vermesini engellemesi amaçlı dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği Uluslar arası bir siber saldırı ile ilgilidir.  Üzüntü ile belirtmek isteriz ki bu servis engelleme girişimi bu kez “ebebek” markasına yönelik yapılmıştır.

Ebebek teknik altyapısı üst düzey koruma standartları seviyesinde olup gerekli tüm güvenlik önlemleri sürekli olarak güncel tutulmaktadır. Bu doğrultuda, acıkça belirtmek isteriz ki özellikle bebeveynlerimizin kredi kartı bilgileri ile ilgili en ufak bir riski söz konusu değildir. Yasal sorumluluklarımız çerçevesinde ilgili kurumlar ile iş birliği içinde süreç yönetilmektedir.

Alanında yetkin uzmanlar, web sitemizin ve uygulamamızın kontrollü ve kademeli bir şekilde normal seyrine dönmesi için titizlikle çalışmaktadır. Ayrıca bu süreçte hiçbir bebeveynimize herhangi bir mağduriyet yaşatmamak için 52 ildeki 161 mağazamızla hizmet vermeye devam etmekteyiz. Ebebek olarak; her zaman, her koşulda bebeveynlerimizin tüm ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak önceliğimizdir. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla.”

 


Pandemi sürecinde fazla elektronik alet kullanımının neden olduğu fizyolojik rahatsızlıklara dikkat!Önceki Haber

Pandemi sürecinde fazla elektronik alet...

Başkan Makas’tan, Ülgür Gökhan’ın suçlamalarına sert tepki!Sonraki Haber

Başkan Makas’tan, Ülgür Gökhan’ın suçlam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!