Eski başkan Mutan'dan, Kepez Belediyesi için skandal iddialar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eski başkan Mutan'dan, Kepez Belediyesi için skandal iddialar!
Üç dönem Kepez Belediye Başkanlığı yapan Dr. Ömer Faruk Mutan, sonunda suskunluğunu bozdu. Kepez Belediyesi hakkında Valiliğe iki farklı şikayet dilekçesi sunan Mutan, özel bir işletmenin çıkarları doğrultusunda Kepez Belediyesi sorumlularınca görevlerini kötüye kullandıkları ve kamu kurumunu zarara uğrattıkları gerekçesiyle şikayette bulundu.

Aynalı Pazar Gazetesi'nin haberine göre; Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ve meclis üyeleri son haftalarda AK Parti Belde Başkanlığının ağır eleştirileri altında kalıyordu. Son günlerde ise Kepez Belediyesi, Birol Arslan ve meclis üyeleri, vatandaşlardan istenen fahiş fiyatlı katılım payları ile gündemde. Birol Arslan ve Meclis üyelerinin, karavan kamp alanına yaptıkları, sonrasında da bir gece aniden sökülen konteynerler ile başları dertte!

O KONTEYNERLER BAŞA BELA OLDU!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, “kıyı-kenar” kanuna muhalefet edilip edilmediğine dair tespit yaparken Birol Arslan ve 2 meclis üyesi kendilerine ait konteynerleri taşıttı ama ardından AK Parti Belde Başkanlığının iddiaları gündemi sarsmıştı. Belediye Meclisinden özel olarak konteynerlerin bulunduğu bölgeye imar tadilatı yapıldığı, meclisin de bu tadilatı onayladığı açıklanmıştı. Açıklamada; Kepez’e gelir getirebilecek olan İskele’ye giden yolların kapatılarak, başka bir iskele için tadilat yapıldığı iddia edilmişti.

“ŞİRKETE ÖZEL İMAR TADİLATI KIYI–KENAR KANUNA AYKIRIDIR”

Seçimleri Birol Arslan kazandığından bu yana sessiz kalmaya gayret ettiğini belirten önceki dönem Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Çanakkale Valiliğine şikayet dilekçesi sundu. 1992 yılında hazırlanan Kıyı Kenar Kanununa göre; denize ilk 50 metrenin mutlak yeşil alan olması gerektiği, ikinci 50 metrelik alanın ise günü birlik tesis alanı olarak uygulanabileceği hükmünü hatırlatan Mutan, “Kepez Beldesi, Cumhuriyet Mahallesinde yapılmakta olan ekte sunulan fotoğraflarda görüleceği üzere inşaat başlamıştır. Kıyı kenar kanunu mu değişmiştir? Yoksa Kepez'de kıyılar mı değişmiştir? Maalesef eklerde de görüleceği üzere oldukça derinlikte temel atılmış olup, yapmış olduğumuz incelemede Kepez Belediye Meclisinin burada bir plan tadilatı yaparak yolu yukarıya doğru kaydırdığı, akabinde imar durumu vererek burada inşaatın yapılmasına müsaade ettiği gözlemlenmiştir” ifadelerine dilekçesinde yer verdi.

“ŞİRKET YETKİLİLERİ ART NİYETLİDİR"

Dilekçede ise kendi belediye başkanlığı döneminde Şirket yetkililerinin birkaç kez bölgede inşaat yapmak için müracaatta bulunduklarını belirten Mutan, “İlgili acente sahibinin, sorumlularının görev yaptığım dönemde burasıyla ilgili talepleri defaatle önümüze getirilmiş olup, kanunun cevaz vermediği hiçbir şeyin yapılamayacağını kendilerine iletmemize rağmen kendileri allem gullem edip, imar barışının içine ittiririz diye konteyner ve prefabrikten yapmış oldukları yapının müsaadesi için imar barışına başvurmuşlar, tapu kayıt belgesi almışlardı. Belediyemizin çevre şehircilik il müdürlüğüne müracatıyla bu yapı kayıt belgesinin gerçek olmadığı anlaşılarak yapı kayıt belgesi iptal edilmiştir” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE SEÇ İŞLEMİŞTİR; KIYILARI YAĞMALATMIŞTIR”

Mutan, Çanakkale Valiliğine sunduğu şikayet dilekçesinde Kepez Belediyesi yetkililerin açıkça suç işlediğini ve kıyıları özel bir şirkete yağmalattığına şu sözlerle dikkat çekti: “Bilahare belediyemiz yıkım kararı almış, bu süreçte gereği yapılmakta iken araya yerel seçimler girmiş, uzun süre yıkım gerçekleştirilmemiş daha sonra karşımıza bu manzara çıkmıştır. Gemi acente sahipleri - sorumluluları art niyetlidir, belediye suç işlemiştir ve kanuna uymayarak kıyılar yağma ettirilmiştir. Yıllarca kıyı yağmasının önüne geçmek için mücadele verdim, bugün ki şikâyetimin aslı da budur. Tekrar soruyorum; Kepez'de kıyılar mı yer değiştirmiştir? yoksa Türkiye'de kıyı kenar kanunu mu değişmiştir ? Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.”

“İKİNCİ ŞİKAYET KONUSU: KAMU ZARARI..”

Ömer Faruk Mutan'ın; Kepez Belediyesi ve yöneticileri hakkında yaptığı ikinci şikayetin konusu ise Yap-İşlet-Devret yöntemiyle geri alınan tesisten kamu zararı oluşmasıydı... Mutan, Valiliğe yaptığı ikinci şikayetinde; “Kepez Belediyesi Atatürk Spor Kompleksi içerisinde yap-işlet-devret modeliyle yapılmış olan halı saha 10 yıllığına ihale edilmiş idi. Tahminen süresi dolmuş bulunmaktadır. Şahit oldum ki; Kepez Belediyesi işçileri tarafından bakım onarım tamir tadilat işleri gibi yenileme işleri yapılmaktadır. Yap işlet devret modelinin temel esprisi hurda devralmak değildir. Anlaşılmakta ki müstericin yapması gereken işleri belediye tarafından yaptırılmakta olup, kamu zararı oluşturulmakta ve görev kötüye kullanılmaktadır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Çanakkale'de ele geçirildi: Tam 30 milyon yıllık... Piyasa değeri 4 milyon lira!Önceki Haber

Çanakkale'de ele geçirildi: Tam 30 milyo...

Başkan Makas, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluştuSonraki Haber

Başkan Makas, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!