Esra Yüksel: “Artık bir hafriyat sahamız var ancak yeterli değil”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esra Yüksel: “Artık bir hafriyat sahamız var ancak yeterli değil”
AK Parti’li Belediye Meclis Üyeleri, merkeze bağlı Dümrek köyünde faaliyete geçen hafriyat sahasında incelemelerde bulundu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek’in de hazır bulunduğu inceleme gezisine ilişkin açıklama ise Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel’den geldi.

Hizmete girme sürecini yakından takip ettikleri hafriyat sahasının Çanakkale’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Yüksel, söz konusu bölgeyi merkeze olan uzaklığı ve kapasitesinin yetersiz oluşu dolayısıyla işlevsel bulmadıklarının altını çizerek, daha uygun bir hafriyat sahası ihtiyacının zaruri olduğunu dile getirdi.

AK Parti’li Yüksel açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“AK Parti Belediye  Meclis grubumuz, Merkez İlçe Başkanımız ve yönetici arkadaşlarımızla beraber Dümrek Hafriyat sahasına gidip incelemelerde bulunduk. Sürecini yakından takip ettiğimiz yeni hafriyat sahamız şehrimize hayırlı olsun.

Süreç boyunca da ifade ettiğimiz gibi şehre 26 km uzaklıktaki bu alana 1 kamyon toprak dökmek için (26 km gidiş 26 km geliş)toplam 52 km yol kat edilecek. Bu alan, kamyonların yakacağı milli servet olan yakıtın bedeli, salınacak egzoz gazının çevreye etkisi, anayolda oluşturacağı yoğun kamyon trafiği ve kapasite anlamında yetersiz olması gibi sebeplerle uygun bulmadığımız bir yer.

Ancak hafriyat sahası yokluğu sebebiyle Belediye, Çanakkale halkımızın ödediği vergilerle oluşan bütçeden ceza ödemek zorunda kalıyordu. Ve bu alanın tahsisi ile ilgili Belediye tarafından yıllar önce başlatılan tıkanmış bir süreç vardı.

Sürecin hızlandırılmasında ve tahsisinin gerçekleşmesinde, Grup Başkavekilimiz Sn. Bülent Turan'ın desteği ve grubumuzun ısrarcı, yapıcı muhalefeti  etkili olmuştur. Artık bir hafriyat sahamız var. Ancak bu yeterli değil. İnşaatla büyüyen şehrimizde yakın çevrede, kapasite ve mesafe anlamında uygun bir hafriyat sahası ihtiyacı daha zaruridir.

Gelişen ve büyüyen şehrimizde  yerel idare planlamalarının günü geçiştirmekten öteye geçip, kapsamlı, uzun vadede şehre hizmet edecek  şekilde ve  şehrimize, insanımıza, çevreye, sektörlere   en ideal olanı sunacak şekliyle yapılması gerektiğini  vurgulamak istiyoruz.

Belediyecilik vizyon işidir, proje işidir, gönül işidir. Belediyecilik birikim ile dinamizmi bir araya getirebilme becerisidir.”


 


Tarlaya uçan araçtan sağ kurtulduÖnceki Haber

Tarlaya uçan araçtan sağ kurtuldu

Beşiktaş’ın maçına Ali ŞansalanSonraki Haber

Beşiktaş’ın maçına Ali Şansalan

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!