Ezine Belediye Meclis Toplantısında yüksek tansiyon: CHP'li Kahrıman farklı mal beyanıyla pandemi yardımı almaya mı çalıştı?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ezine Belediye Meclis Toplantısında yüksek tansiyon: CHP'li Kahrıman farklı mal beyanıyla pandemi yardımı almaya mı çalıştı?
Bugün olağanüstü gerçekleştirilen Ezine Belediye Meclis Toplantısına, Başkan Güray Yüksel ile CHP'li Meclis Üyesi Ayça Kahrıman arasındaki 'pandemi yardımı' tartışması damga vurdu. "Burada olduğum sürece yetimin, garibanın hakkını kimseye yedirmem" diyen Yüksel, Kahrıman'ın belediyeye verdiği mal beyanıyla, 1000 TL'lik pandemi yardımı almak için vakfa verdiği mal beyanı arasında farklılık olduğunu iddia etti. Kahrıman ise, "İsim ifşa edemezsiniz" sözleriyle kendini savundu.

Kaçak su kullanımı ve belediyeye kirasını ödemeyen kiracılara uygulanacak yaptırımların görüşüldüğü Ezine Belediye Meclis Toplantısı gergin anlara sahne oldu.

Gazeteci Tekin Uğurlu'nun haberine göre; CHP'li Belediye Meclis Üyesi Ayça Kahrıman'ın, kirasını ödemeyen belediye kiracılara kolaylık sağlanması önerisi üzerine, bazı belediye kiracılarının neredeyse 3 yıldır kira ödemediğini açıklayan Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, "Öncelikle bunun kararını İçişleri Bakanlığı veriyor. Ödemeye çalışanlara zaten gerekli kolaylığı gösteriyoruz ama neredeyse üç yıldır kirasını ödemeyenler var. Ben burada olduğum sürece yetimin, garibanın hakkını kimseye yedirmem" diyerek bu kişilere gerekli yaptırımların uygulanacağını açıkladı.

PANDEMİ YARDIMINA BAŞVURU İDDİASI TANSİYONU YÜKSELTTİ

Toplantı boyunca Başkan Yüksel ile CHP'li Meclis Üyesi Kahrıman arasında süren gerginlik son bölümde de devam etti.

Başkan Yüksel'in, Kahrıman'ın ihtiyacı olmamasına rağmen, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar için hayata geçirilen 1000 TL'lik pandemi yardımına başvurduğu iddiası tansiyonu yükseltti.

CHP'li Kahrıman, "Kimin başvuracağına siz karar veremezsiniz. İsim ifşa edemezsiniz" sözleriyle kendini savundu.

Başkan Yüksel, Kahrıman'ın bu çıkışına, "Ben isim ifşa etmedim. Siz 'bana para verilmedi' diye açıklama yaptınız. Sizin belediyeye verdiğiniz mal beyanı ile pandemi parası almak için vakfa verdiğiniz mal beyanı arasında fark vardı. O yüzden şerh koydum. Yardım vakfındaki CHP'li İl Genel Meclis Üyeleri Mevlüt Özdemir ile Serdar Eren de ret verdiler. Gidin onlara sorun. Mal varlığınız ortada. O yüzden reddedildi" diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Üstyapı yenileme çalışmaları sürüyorÖnceki Haber

Üstyapı yenileme çalışmaları sürüyor

AK Parti'den Başkan Gökhan'a çağrı: "Fatin Rüştü Zorlu isminden korkmayın"Sonraki Haber

AK Parti'den Başkan Gökhan'a çağrı: "Fat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!