Fenerbahçe Beko, Asvel'i deplasmanda devirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fenerbahçe Beko, Asvel'i deplasmanda devirdi
Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague 24. hafta maçında Asvel’e konuk oldu. Ldlc Arena’da oynanan müsabakayı 73-83 kazanan sarı-lacivertliler, çift maç haftasına galibiyetle başladı.

Fenerbahçe Beko’nun ilk 5’i şu isimlerden oluştu: Nick Calathes, Scottie Wilbekin, Sertaç Şanlı, Amine Noua ve Georgios Papagiannis.

David Lighty ve Nick Calathes’in karşılıklı basketleriyle başlayan maçta pota altında Sertaç Şanlı ve Georgios Papagiannis’le etkin olan sarı-lacivertliler 8-11’i buldu. Mike Scott’la maça ortak olan Fransız ekibi 14-11’üstünlüğü yakaladı. Paris Lee ve Mike Scott’la son 1 dakikayı iyi oynayan Asvel ilk çeyrek sonunda skoru 18-16’ya getirdi.

Mike Scott ve David Lighty ikilisiyle çeyreğe hızlı başlayan ev sahibi takım, 9 sayılık bir fark yakaladı.(27-18) Marko Guduric, Amine Noua ve Scottie Wilbekin’in basketleriyle Fenerbahçe Beko’nun nefes aldığı dakikalarda skor da 32-25’e geldi. Özellikle son bölümde hücumda toparlanan ve Johnathan Motley-Scottie Wilbekin gibi isimleriyle de rüzgarı arkasına alan sarı-lacivertliler farkı erittiği çeyrek sonunda soyunma odasına 42-39’la girdi.

Üçüncü çeyreğe 5-0’lık seriyle iyi başlayan Fenerbahçe Beko, maçta skor üstünlüğünü yakaladı.(42-44) Lee ve Jackson’la skora denge getiren(46-46) Asvel’e, Noua’nın pota altı, Wilbekin’in de dış atış performansıyla geçit vermeyen sarı-lacivertliler, 6 sayılık fark yakaladı.(47-53) Üretken oyununa çeyreğin ikinci yarısında da devam eden temsilcimiz bitime 1 dakika kala farkı 10 sayıya çıkardı.(54-64) Çok iyi bir üçüncü çeyrek geçiren sarı-lacivertliler final periyoduna önde giren taraf oldu.(56-67)

Dördüncü çeyrekte ilk sayılar Mike Scott ve Jackson’la Asvel’den geldi.(59-67) Amine Noua ve Motley gibi skorerleriyle farkı koruyan Fenerbahçe Beko, kenardan gelen Tarık Biberovic’in de skor katkısıyla parkeden 83-73 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Beko skor dağılımı: Motley 24, Wilbekin 17, Noua 11, Calathes 8, Sertaç 8, Guduric 7, Papagiannis 5, Biberovic 3.

Fenerbahçe Beko, EuroLeague’deki 25. hafta maçında 2 Şubat Cuma günü TSİ 22.30’da AS Monaco’ya konuk olacak.

 


Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya'lı Aile dizisi ekrana veda ediyor!Önceki Haber

Kıvanç Tatlıtuğ ve Serenay Sarıkaya'lı A...

Fas kupaya veda etti: Hakim Ziyech dönüyorSonraki Haber

Fas kupaya veda etti: Hakim Ziyech dönüy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!