Gökçeada Vefa Sosyal Destek Grubu 13 bin 475 talebi karşıladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gökçeada Vefa Sosyal Destek Grubu 13 bin 475 talebi karşıladı
İçişleri Bakanlığının koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında talimatlarıyla Çanakkale’de Vali Orhan Tavlı başkanlığında kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu Gökçeada’da, Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu koordinasyonunda kapı kapı vatandaşlara ulaşıyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan Vefa Sosyal Destek Grubu yardımları ve destekleri kapsamında, Gökçeada’da 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan ve tespit edilen ailelere Gökçeada Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından hazırlanan temel gıda ve temizlik malzemesi yardım kolilerinin dağıtımı devam ediyor.

Gökçeada Kaymakamlığı koordinasyonunda oluşturulan Vefa Destek Grubu evlerinden çıkamayan vatandaşların, alışveriş, gıda, sağlık, temizlik, banka, ptt, resmi kurum, lojistik, maske vb. birçok ihtiyacını sahada ve koordinasyonda bulunan toplam 36 personelle, aksaklığa meydan vermeden büyük bir özveriyle yerine getirmeye devam ediyor. Uygulamanın başladığı 22 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar vatandaşlardan gelen 13 bin 475 isteği, talebi, hizmeti Vefa Sosyal Destek Gruplarında görevli personel yerine getirdi. Ayrıca Vefa Sosyal Destek Gruplarında görevli personeller, talepte bulunan 65 yaş ve üstü vatandaşların evlerini belirli aralıklarla temizlemeye devam ediyor.

Gökçeada'da:

116 Sağlık tedavi (ilaç, eczane vb.)
196 Banka, ATM
1.051 Gıda paketi desteği (Gıda, Alışveriş, Pazar vb.)
112 Seyahat İzni
1200 Diğer (Çöp, Su, maske, eldiven vb.) konularda vatandaşlara yardımcı olundu.

Gökçeada Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından Gökçeada merkezi ve merkeze bağlı köylerde 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan toplam 1.051 aileye temel gıda ve temizlik malzemeleri yardımı yapıldı. Maske üretimi gerçekleştirilen Gökçeada Halk Eğitim Müdürlüğünde üretilen maskeler vatandaşlara ve sağlık çalışanlarına teslim edilmeye devam ediyor. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Gökçeada Ortaokulunda siperli maske üretimi yapılıyor.

İçişleri Bakanlığının koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Pazar/Satış Yerleri genelgesine istinaden Gökçeada Kaymakamlığı koordinasyonunda Gökçeada Belediyesi tarafından tüm iş yerleri ve pazar alanları dezenfekte ediliyor ve sokak hayvanlarının günlük yemek ihtiyaçları karşılanıyor.

Gökçeada Kaymakamlığı koordinasyonunda marketlerde, pazar yerlerinde sosyal mesafe ve maske kullanımı için gerekli tedbirler alınarak kontroller ve denetimler sıkı bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Valilik başkanlığında, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarının en hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için Gökçeada Kaymakamlığı, Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi, Emniyet - Jandarma birimleri, yerel yönetimler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve Gökçeadalı vatandaşlar arasında yardımlaşma ve dayanışma örneği sergileniyor.

Vefa Destek Grubu Gökçeada Hükümet Konağında çalışmalarını sürdürmekte olup; 112, 155, 156 ve 887 37 79 numaralı hatlardan, vatandaşlardan gelen alışveriş, sağlık, temizlik, destek, gıda ihtiyacı, banka vb. talepler vatandaşların ikamet adreslerine göre en yakın lojistik ekibine yönlendirilerek Gökçeadalı vatandaşların ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmaya devam ediliyor.

Gökçeada Kaymakamlığı Koordinasyonunda 65 yaş ve üstü ve kronik rahatsızlığı olup, hizmetini karşılayacak kimsesi olmayan vatandaşların hizmetini yerine getirmek üzere oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu 7 gün 24 Saat büyük bir özveri ve fedakarlıkla görevlerini sürdürmeye devam ediyor.

Anahtar Kelimeler:
Şahin Aygül: "Diyanetimizin de başkanımızın da yanındayız"Önceki Haber

Şahin Aygül: "Diyanetimizin de başkanımı...

Jülide İskenderoğlu: "Baroların görevi insanların değerlerine saldırmak değildir"Sonraki Haber

Jülide İskenderoğlu: "Baroların görevi i...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!