İl Başkanı Ural, Muharrem Erkek'e kazan kaldırdı: "Her nedense ortada yok!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Başkanı Ural, Muharrem Erkek'e kazan kaldırdı: "Her nedense ortada yok!"
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural,  partisinin İl Genel Meclis üyeleri başta olmak üzere tüm partililerden iktidarın adamı olmamalarını istedi. Ural'ın hedefinde, partisinin Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de vardı.

Ural'ın birçok konuya açıklık getirdiği ve hakkındaki eleştirilere yanıt verdiği açıklaması şu şekilde:

"BİZİ HİÇ KİMSE TOPLUM ÖNÜNDE AŞAĞILAYAMAZ"

"Bizler, ben diyenler için değil Biz diyenler ve Biz olmak isteyenler için yola çıktık ve kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. Bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Ülkemizin Kuruluş ve Kurtuluşunu sağlayan partimiz CHP'sinin temsilcileri, sahip çıkanları, ilkeli ve etik kurallarla yapılacak siyasetin savunucuları ve mücadelecileriyiz. Bizi hiç kimse yıldıramaz, susturamaz ve toplum önünde aşağılayamaz. Bizleri karalamak isteyenler dönüp aynaya baksınlar, hiç olmazsa arkalarındaki kirliliği görsünler ki kendilerine gelsinler, yoksa bizler herşeyi biliyoruz, her şeyin farkındayız, yapmak istediğimiz geçmişin ayak izlerinden yanlış olanlarını silmek ve Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşımaktır. Bundan böyle halkın müfettişiyiz, doğrunun yanındayız, yanlışın karşısındayız ve küçük olsun benim olsun ben yöneteyim düşüncesinden yana asla olmadık, olmayacağız.

"İL GENEL MECLİSİNDE BİZİ BÖLMEK İÇİN HAMLE YAPILDI"

İlk olarak İl Genel Meclisinde yaşananlardan söz etmek istiyoruz. AKP iktidarı ve iktidarın yöneticileri bizi bölmek, gücümüzü kırmak istedi ve hamle yapıldı, bizler bunun farkındayız. Yaşanmaması gerekirdi maalesef yaşandı bilinmeli ki, bu bizi daha güçlü kıldı, güçlenmemizi sağladı. Bu konuyla ilgili partililerimizden isteğimiz, duyarlılığa devam etmeleri ancak sosyal medya üzerinden siyaset yerine, içe dönük siyaseti Danışma Kurullarımızda, dışa dönük siyaseti ise sahada, alanda yapmaları ve iktidar mücadelesine katkı koymalarıdır.

"PARTİLİLERİMİZ KİMSENİN ADAMI OLMASIN"

Parti temsiliyeti ve iktidar tartışması konusuna gelince; bu bir saldırı, hazmedememe ve alt oyma çabasıdır. Bizler Çanakkale'de yıllarca yapılan dar grupçu siyasetin karşısındayız. Bizler CHP içerisinde partimizin ilkelerine ve etik kurallarına bağlı hareket ederek Çanakkale’de Doğrudan Demokrasiyi yaşamımızın her alanında hayata geçirmeye çalışmaktayız. Bizler bu amaca yönelik mücadeleyle yola çıktık, katılanları kucakladık, çoğaldık ve kazandık. Bundan sonraki süreçte de ilke ve değerlerimizden taviz vermeden bütün partililerimizle birlikte çoğalmaya devam edeceğiz. Tüm partililerimizin bilmesini istediğimiz en önemli konu, kimsenin adamı olmamaları sadece CHP’nin birer siyasi neferi olmaları ve iktidara giden yolda yönetim kadrolarına yardımcı olmalarıdır.

Bizim mücadelemiz siyasidir ve iktidar mücadelesidir. Anlayışımızda siyasi ayak oyunları ve parti içi seçim yatırımlarına dönük vaatler yoktur. Geleceği belirlemek isteyenler, koltuk derdinde olamazlar. Çocuklarının geleceği, torunlarının geleceği Ülkenin geleceği ve Laik Cumhuriyetin geleceğinin mücadelesini verirler.

"BİR YANLIŞ ANLAŞILMA VARSA, TÜM PARTİLİLERİMİZDEN ÖZÜR DİLERİZ"

İl başkanımız Sayın Metin Ümit Ural'ın toplum bilimci bir hocamızın sözleri üzerinden linç girişimleriyle karşı karşıya kaldığını üzüntüyle izlemekteyiz.

İl başkanımızın Prof.Dr. Sn.Cumhur Arslan’ın sosyal medyada partimizin eksiklikleri ile ilgili olarak yaptığı yorumun altına beğeni atması, yapılan eleştirileri önemseyip gerekli çalışmaları yapacağımız düşüncesiyledir. Yazının tamamı ve devamı okunduğunda bunun böyle olduğu çok net anlaşılacaktır. Bazı partililerimizin ve kamuoyunun yanlış anlamasına neden olunduysa, bunun böyle olmadığını kamuoyuna ve partililerimize açıklıyoruz. Bir yanlış anlaşılma varsa, tüm partililerimizden bu durum nedeniyle özür diliyoruz. Çünkü hedeflerimizden biriside parti içi eleştiri ve özeleştiri kültürünü kalıcı olarak yerleştirmektir.

"PARTİMİZDE ÖNEMLİ GÖREVLERDE BULUNANLARIN PARTİ BU ETİĞİNE VE SİYASİ AHLAKA UYGUN DAVRANMALARI GEREKMEKTEDİR"

Bizim bildiğimiz basın, kutuplaştıran algı yönetimiyle yayın yapan değil, topluma gerçekleri yansıtan, çözüm önerileri sunan, doğrudan yana hareket edip, yanlışı bile doğrulama gayreti gösteren olmalıdır. Bu konunun tartışma yeri sosyal medya olmamalıdır, buradan nemalanmak, buradan partimizi karıştırıp bölüp parçalayıp yönetmek isteyenler boşuna heveslenmesinler. CHP yönetimleri ve tabanı buna izin vermeyecektir. İl başkanımızın şahsına yönelik olarak yapılan mesnetsiz suçlamalar için gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Partimizde önemli görevlerde bulunanların parti etiğine ve siyasi ahlaka uygun davranmaları gerekmektedir. Davranmayanlar ile ilgilide konumu ne olursa olsun hakkında tüzüğümüzün gerekleri yerine getirilecektir.

"ALGI YÖNETİMLERİYLE BÖLÜNÜP, PARÇALANMAYACAĞIZ"

Gelelim Kazdağları ile ilgili olarak yapılan habere. Genelde partimiz üzerinde oynanan oyunun bir parçası da yalan ve yanlış haber yapılarak Çanakkale'de üzerimize oynanmak istenmiştir. Eylemin düzenleyiciliği ile hiç bir ilgimizin olmamasına rağmen farklı algı yönetimi yapılmaya çalışılarak bir aymazlık ve sorumsuzluk örneği sergilenmiştir. İlgilisine gerekli hukuki uyarı yapılmıştır. Gerekeni yapmadığı takdirde hukuki süreç başlatılacaktır. Ayrıca da yine bu konuyu kaşıyanlar, buradan nemalanmak isteyenler bilmelidir ki, bizler buzdağının arkasını görüyor ve durumu çok iyi biliyoruz. Yalan yanlış haberlerle, algı yönetimleriyle bizler bölünüp parçalanmayacağız; hatta tam tersine daha da güçlenerek mücadelemizi sürdüreceğiz.

"GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ VE ÇANAKKALE MİLLETVEKİLİMİZ HER NEDENSE ORTADA YOK"

Yine diğer bir konu, Millet İttifakından sitem. İddia ediyoruz birileri yaptıkları hatalı, eksikli ve yanlış işleri bizim üzerimizden siyaset yaparak kendilerine pay çıkartmaya çalışıyor ve hatta yine bunu farklı şekilde kullananlarda buradan nemalanmaya çalışıyor. Bu arada bir sitem de biz etmek istiyoruz. İyi parti GİK üyesi  Sayın Rıdvan Uz devreye giriyor açıklama yapıyor. Ancak bizim Çanakkale Milletvekilimiz Genel Başkan Yardımcımız ise her nedense, ortada yok, seçilmiş olduğumuz 23 Şubat'tan bu güne henüz parti örgütümüzü ziyaret etmemiş durumdadır. Yoğunluğu çok fazla olabilir; ama Sn, Rıdvan Uz'a bu konuda bir açıklama yapabilir diye düşünüyoruz. İl Başkanımız ve örgütlerden sorumlu İl Başkan yardımcımız Gökçeada İlçe Başkanlığımızın isteği doğrultusunda adaya gitmişlerdir. Orada sorunları dinlemişler, konu ile ilgili çözüm önerilerini de İlçe Başkanlığımıza söyleyerek geri dönmüşlerdir.

Toplumun her kesiminden insanımızla, partimiz ve partililerimizle, STK temsilcileriyle görüşmeler yapmışlardır. Daha kapsamlı bir açıklama ihtiyaç halinde ileriki bir tarihte Gökçeada İlçe Başkanlığımız ve Belediye Başkan yardımcımızla birlikte yapılacaktır. İlçe yönetimimiz, Belediye Başkan yardımcımız ve tüm yerel dinamiklerle birlikte Gökçeada'mızın daha huzurlu, geleceğe umutla bakan, temiz düzenli, yaptık oldu anlayışıyla değil, toplumun görüşleri alınarak projeler üretilerek yönetilmesine katkı koyulacaktır.

"RIDVAN UZ'UN YANLIŞ BİLGİLENDİRİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Yapılan açıklamalarda İl Başkanımızın şahsı, Çanakkale Belediyemiz, Belediye Başkanımız ve İl genel Meclis Başkanımız hedef gösterilmiştir. Biz bunu İyi Parti İl yönetiminin ve Sn, Rıdvan Uz'un yanlış bilgilendirildiğinden kaynaklandığını düşünüyoruz. Bizler Ülkemizin aydınlık yarınları için Genel Başkanımızın özveriyle oluşturduğu Millet ittifakının ne olduğunu biliyoruz ve destekliyoruz. Bu konuda kısa bir süre önce Çanakkale'mizde tüm millet ittifakı İl Başkanları toplantımızı ev sahipliğimizle partimizde gerçekleştirdik.

Bizler bu gün görevimizin bilinciyle gereğini yapıyoruz, bundan sonrada yapacağız. Gerektiğinde birilerinin nasırına basmışsak herkes bilmeli ki bundan böylede basmaya devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek, Halkın müfettişi olmak Halkın yanında olmak demektir.

PARTİLİLERİMİZDEN TEK İSTEĞİMİZ BİRİLERİNİN ADAMI OLARAK DEĞİL ÖZGÜR İRADELERİYLE HAREKET ETMELERİDİR"

Partililerimizden tek isteğimiz sakin olmalarıdır, biz herşeyi biliyoruz, her şeyin farkındayız, süreçleri yönetiyoruz paniğe gerek yok, algı yönetimleriyle, birilerinin adamı olarak değil özgür iradeleriyle hareket eden partililerimizin desteğiyle partimizi iktidara taşıyacağız.

Gün iktidarla mücadele günüdür, gün parti içi çekişmelerin günü değildir ve yine belirtmek isteriz ki iktidarın yanında olmak, havuza su taşıyanlara destek olmak, havuza su taşımak doğru değildir, iktidar ve yandaşları bu havuzdan beslenmektedir.

Çanakkale dünyaya hükmedenlerin geçemediği, bozguna uğratıldığı kurtuluş mücadelesinin verildiği ve kazanıldığı Cumhuriyetin temelinin atıldığı yerdir. Bundan böylede böyle olacak, böyle anılacaktır. Tüm Çanakkale halkımıza, partililerimize ve kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."


Çanakkale'deki skandal görüntüler polisi harekete geçirdi!Önceki Haber

Çanakkale'deki skandal görüntüler polisi...

Yenice Kovancı Barajı'nda çalışmalar sürüyorSonraki Haber

Yenice Kovancı Barajı'nda çalışmalar sür...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!