İl Genel Meclisi'nden RES'e kabul, Gestaş'a ret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Genel Meclisi'nden RES'e kabul, Gestaş'a ret
Bugün olağanüstü gündemle toplanan İl Genel Meclisi'nde; Merkez İlçe Bodurlar, Haliloğlu, Akçalı, Dedeler, Kocalar ve Alanköy köyleri ile Çan ilçesi Kumarlar, Üvezdere, Dondurma ve Kadılar köylerini kapsayan RES projesinin Uygulama İmar Planı ile ilgili rapor kabul edildi. Oylamada CHP Grubu'ndan 6 üyenin farklı yönde oy kullanması dikkat çekti. Gestaş'ın 'Borçlanabilme ve Kefalet Yetkisi' talebi ise bir kez daha reddedildi.

İl Genel Meclisi, Mayıs ayında olağanüstü toplantı. Toplantıda oylamaya sunulan; Merkez İlçe Bodurlar, Haliloğlu, Akçalı, Dedeler, Kocalar ve Alanköy köyleri ile Çan ilçesi Kumarlar, Üvezdere, Dondurma ve Kadılar köyleri sınırları içindeki alanın “Enerji Üretim Alanı (RES)” amaçlı, 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesis Alanı” amaçlı 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili rapor, komisyonun raporu doğrultusunda oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP 6 FİRE VERDİ

RES oylamasında CHP Grubu 6 fire verdi. 12 CHP üyesisinin 'ret' oyu kullandığı oylamada 6 CHP'li üye 'kabul' oyu kullanınca RES Projesi 22'ye 12 oyla kabul edilerek Meclis'ten geçti.

GESTAŞ'A YİNE RET 

Gestaş'ın gemi satın alabilmesi için İl Genel Meclisi'nden istediği 'Borçlanabilme ve Kefalet Yetkisi' ise CHP Grubu'nun oy çokluğuyla bir kez daha reddedildi.


Kale Talks'ta bugün 'Mücadele' konuşulacakÖnceki Haber

Kale Talks'ta bugün 'Mücadele' konuşulac...

Başkan Öz: "Sevgi yürekli annelerimize çiçek sunduk"Sonraki Haber

Başkan Öz: "Sevgi yürekli annelerimize ç...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!