İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Olağan Toplantısı, ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Olağan Toplantısı, ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde yapıldı
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş Başkanlığında ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde yapıldı. 

Toplantıda; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu, Vali Yardımcısı-İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Karadağ, SGK Denetmeni  Mümin Bagatır, Güney Marmara Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Recai Başaran ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında ilk olarak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz tarafından gündem maddeleri arz edildi.  

İşverenlerin SGK teşviklerinden yararlanmasında sahada karşılaşılan mevzuat ve sistemsel sorunlar hakkında Çanakkale Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Soykan tarafından kurula bilgi verildiği toplantıda; liselerarası düzenlenen “Hayalindeki Sen CV yarışması” hakkında kurula Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz tarafından bilgi verildi.  SGK Denetmeni Mümin Bagatır tarafından tarımda çalışan çocuk işçiliğinin SGK Mevzuatı yönünden durumu sunum ile anlatıldı.

İlimizdeki mevsimlik tarım işçileri ile ilgili İl Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Karadağ, çocuk işçiler konusunda da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden Uzman Psikolog Gamze Yücel Kurula bilgi verdi. 

Yapılan değerlendirmelerin ardından İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, 2021 Ocak-Haziran dönemi denetim raporlarının kurula sunulması, kurum kuruluş temsilcilerinin görüş ve önerileri ile son buldu.


Bülent Turan: “Amerikan parasıyla bağımsızlık türküsü mü söylenir?”Önceki Haber

Bülent Turan: “Amerikan parasıyla bağıms...

Gaz pedalı takı kalan tır dehşet saçtı: Feci şekilde can verdi!Sonraki Haber

Gaz pedalı takı kalan tır dehşet saçtı:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!