İlk 500’de 7 Çanakkale firması: Semizoğlu’ndan tebrik mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlk 500’de 7 Çanakkale firması: Semizoğlu’ndan tebrik mesajı
İstanbul Sanayi Odası’nın, “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırması 2020 yılı sonuçları açıklandı. Araştırmanın zirvesinde 58 milyar 592 milyon lira üretimden satışla yine TÜPRAŞ yer alırken  Ford Otomotiv ve San. A.Ş. ikinci, Oyak- Renault  üçüncü ve Toyota Otomotiv’de dördüncü sırda yer aldı. Listede Çanakkale’den 7 firma kendine yer buldu.

İSO 500 2020 sıralaması hakkında açıklama yapan Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu şöyle konuştu:

“İstanbul Sanayi Odası tarafından yapılan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması 2020 yılı sıralamasında yer alan, Ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan, istihdam yaratan tüm firmalarımızı tebrik ediyorum. 

Covid-19 salgını gibi öngörülmesi mümkün olmayan ve mücbir sebep sıralamamızda bile yer almayan bu dönemde Dünya ticaretinde daralma yaşandı. Sanayicimiz bu krizi fırsata çevirerek zayıflayan pazarlara girme şansı elde etti. Tüm iş dünyasının çalışma düzeni ve pazarlama stratejiler değişti. Salgına rağmen ülkemizde sanayinin üretimi hız kesmedi hatta arttı. Çanakkale’mizden ilk 500’de yer alan firma listesi 5’den 7’ye yükseldi. Artı bir istihdam en büyük hedefimiz ve mutluluğumuz. Küresel ekonomide oyun kurucu olmak için daha çok çalışmalı, üretmeli ve ihracatımızı arttırmalıyız. Firmalarımızın listede yer almasından gurur duyduk, kendilerini tebrik ediyor Ülkemiz ve İlimiz ekonomisine sağladıkları tüm katkılar için teşekkür ediyorum.”

İlk 500 Listesindeki Çanakkale Firma Sıralaması; 

12. SIRA: İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. 
33. SIRA: Enerjisa Enerji Üretim A.Ş.
81. SIRA: İçdaş Elektrik Enerjisi Üretim ve Yatırım A.Ş. 
141. SIRA: Akçansa Çimento San. ve Tic. A.Ş. 
366. SIRA: Doğtaş Kelebek Mobilya San. ve Tic. A.Ş.
460.SIRA: Kale Havacılık Sanayi A.Ş.
475.SIRA: Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş.


Çanakkale Barosu, avukata yapılan saldırıyı kınadıÖnceki Haber

Çanakkale Barosu, avukata yapılan saldır...

Bülent Turan: “Ezine Gıda OSB’de 45 tarım fabrikası yükseliyor”Sonraki Haber

Bülent Turan: “Ezine Gıda OSB’de 45 tarı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!