İskenderoğlu’ndan Ezine temasları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İskenderoğlu’ndan Ezine temasları
AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Ezine’de esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Yakın zamanda ilçeye kazandırılan kapalı pazar yerinde vatandaşlarla görüşen İskenderoğlu, Ezine’ye yatırımların süreceğini söyledi.

Çanakkale Yorum | Ezine’de yaklaşık 2 ay önce hizmete giren kapalı pazar yerini gezen Jülide İskenderoğlu, esnaf ve vatandaşlarla tek tek görüşerek hayırlı alışverişler diledi. Ezine’ye her gelişinde mutlu ayrıldığını söyleyen İskenderoğlu, “Ezine bizim için son derece önemli bir yer. Her gelişimizde buradaki hemşehrilerimizle sohbet edip hasret gideriyoruz. Bugün de kapalı pazar yerindeyiz. Hem vatandaşlarımız hem esnafımız pazar yerinin durumundan son derece memnun. Sadece bu bölgede değil Çanakkale merkezi de dahil birçok şehirde olmayan ferah, rahat temiz bir yer. Vatandaşımız hem yaz hem kışın, yağmurda çamurda rahatlıkla alışverişlerini yapabiliyorlar. Hemşehrilerimizin hayatlarına dokunan en kıymet verdiğimiz yatırımlardan birisi. Hem Güray başkanımızın hem emeği geçen herkesin eline sağlık” dedi.

Daha sonra ilçede esnafları ziyaret eden İskenderoğlu çay içip sohbet etti. Ezine Belediyesi ziyaretinin ardından teşkilatlarla bir araya gelen Jülide İskenderoğlu, Ezine’nin en çok yatırım alan ilçelerden birisi olduğunu hatırlattı. İskenderoğlu, “Ezine, bizim için son derece önemli bir yer. Konumu, doğası, ürünleri, insanlarıyla biz Ezine’yi çok seviyoruz. Her fırsatta da ziyaret etmeye, bir arada olmaya gayret gösteriyoruz. Sadece ziyaretlerle değil, Çanakkale Milletvekili ve Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’la birlikte elimizden geldiğince yatırımlarla da desteklemeye çalışıyoruz. Çanakkale’nin göz bebeği projelerinden birisi, Gıda OSB. Yanı başımızda yapımı sürüyor. İlimiz için son derece önemli bu yatırımın Ezine’ye de ekonomik ve sosyal anlamda çok büyük katkısı olacak. Yine yeni sanayi sitesi yapımı sürüyor. Bölgeye yapılan sanayi yatırımlarının tutarı 100 milyon TL’ye yaklaştı. Pandemi döneminde, Ezine ilçemizde FAZ1, FAZ 2,  FAZ 3 destekler kapsamında toplamda 2 milyon 564 bin TL; Biz bize yeteriz Türkiyem kampanyası kapsamında 2 seferde 563 bin TL, Vakıflar aracılığıyla 1 milyon 291 bin 240 TL nakdi destek sağlandı. Bu süreçte sağlık yatırımlarının ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Ezine ilçemizde 53 milyon 531 bin 630 TL Sağlık yatırımımız bulunuyor” diye konuştu.

Sadece son iki yılda eğitim anlamında Ezine’ye 44 milyon 800 bin TL yatırım yapıldığını anımsatan İskenderoğlu şunları kaydetti:

“Bunların yanı sıra, 2003-2021 yılları arasında, ama önemli bir kısmı son dönemde yapılan ciddi yatırımlarımız bulunuyor. Gençlik Spor yatırımları (Tamamlanan ve devam eden) 7 milyon 258 bin TL’den fazla. Ulaşım yatırımı devam eden projelerle 1 Milyar 198 milyon 114 bin TL.  2020 yılında tarım ve hayvancılıkta 20 milyon lirayı geçen destekleme yardımı yapıldı. Ezine peyniri ve Geyikli Zeytinyağı Coğrafi işaret tescili yapıldı.

Gölet, baraj, taşkın koruma ve dere ıslahı projeleri bir kısmı tamamlandı, bir kısmının yapımı devam ediyor. Bu alanda 137 milyon 262 bin 509 TL yatırım yapıldı. Çevre şehircilik Bakanlığının Konut, afet konutu sosyal tesis yatırımı gibi kalemlerde yapılan ve devam eden projelerle 134 milyon 659 bin TL yatırımı bulunuyor. 27 Köyümüzde 3.426.673,01 TL ödenek ile Özel İdare ve KÖYDES tarafından içme suyu çalışması yapıldı. 4 Köyümüzde 202.351,29 TL ödenek ile kanalizasyon çalışması yapıldı. Ve daha bunlar gibi büyük küçük bir çok yatırımı Ezine ilçemize kazandırdık, kazandırmaya devam ediyoruz. Biz, kıymetli yol arkadaşım Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’la birlikte Ezine ilçemize elimizden gelen tüm desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Burada ilçe teşkilatlarımıza çok büyük bir görev düşüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi, sahaya inerek, herkese dokunarak, kapı kapı gezerek bu yatırımları çok iyi anlatmak gerekiyor. AK Parti iktidarının nasıl çalıştığını, AK Partili belediyelerimizin nasıl hizmetler yaptığını herkese anlatmalı, göstermeliyiz.”


 


Çan OSB için önemli bir adım atıldıÖnceki Haber

Çan OSB için önemli bir adım atıldı

İspanya savaş gemisi Çanakkale Boğazı’ndan geçtiSonraki Haber

İspanya savaş gemisi Çanakkale Boğazı’nd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!