İYİ Parti'den Dardanel fabrikası soruları: "Fabrika çalışanı kaç kişi Covid-19 teşhisi ile hastanede yatmaktadır?"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti'den Dardanel fabrikası soruları: "Fabrika çalışanı kaç kişi Covid-19 teşhisi ile hastanede yatmaktadır?"
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran, Dardanel fabrikası işçilerinde koronavirüse rastlandığı iddiasıyla fabrika ve işçilerin karantinaya alınmasının ardından açıklama yaptı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulundan bazı konulara açıklık getirmesini beklediklerini dile getiren Gapran, "Fabrika çalışanı kaç kişi Covid-19 teşhisi ile hastanede yatmaktadır? Bu konuda ne tedbirler alınacaktır? İhmal varmıdır?" sorularını yöneltti.

İYİ Parti'li Gapran'ın açıklaması şu şekilde:

“Dardanel fabrikası çalışanlarında korona virüsü tespit edildiği iddialarının ardından fabrika 14 gün gözetimli karantinaya alınmıştır. 

Fabrika tarafından çalışanlara gönderilen mesajda, “Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı doğrultusunda Çanakkale Fabrikamızda çalışan tüm personelimiz 14 gün gözetimli karantina kapsamına alınmıştır” denilmektedir.

Karar doğrultusunda yıllık izinde olan tüm personelin izinleri, bayram tatilini de kapsayacak şekilde 27 Temmuz - 09 Ağustos 2020 tarihleri arasında iptal edilmiş olup resmi sağlık raporu olmayan personellerin de işbaşı yapması zorunlu kılınmıştır. “Personelin bu tarihler arasında sadece fabrika sahasında ve belirlenecek olan konaklama yerlerinde bulunmasına izin verilmiştir” denilerek bu bağlamda fabrikanın üretimine devam edeceği anlaşılmaktadır.

Burada biz, İYİ PARTİ Ailesi olarak, Çanakkale halkını bilgilendirmek adına, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulundan öğrenmek istediğimiz şudur;

Fabrika çalışanı kaç kişi Covid-19 teşhisi ile hastane de yatmaktadır?

Personel hangi yurtlarda, nasıl ikamet ettirilmektedir?

Konforlu öğrenci yurtlarında karantinaya alınan fabrika personeline de Covid-19 testi uygulanmış mıdır?

Bu personele Covid-19 testi uygulanmadı ise, hangi şartlarda, kaçar kişilik odalarda ikamet ettirilecektir?

Korona virüs tehdidiyle karantinaya alınan personel, fabrikanın hangi bölümlerinde çalışmaya devam edecektir?

Uzun süredir korona virüs söylentileri dolaşan Covid-19 teşhisi ile hastanede yatanlar da dahil fabrika personelinin, bu geçen süre zarfında temas ettiği insanların durumu ne olacaktır? Bu konuda ne tedbirler alınacaktır? İhmal var mıdır?

Koronavirüs tehditi ile toplantı ve gösterileri iptal eden değerli yöneticilerin bu konuda da bir açıklaması olacağı düşüncesi ile kamuoyu bilgisine sunarız.”
 

Anahtar Kelimeler:
Arefe Günü resmi tatil mi, yarım gün mü? Arefe Günü bankalar ve resmi kurumlar çalışıyor mu?Önceki Haber

Arefe Günü resmi tatil mi, yarım gün mü?...

Kurban kesim alanında hazırlıklar tamamlandıSonraki Haber

Kurban kesim alanında hazırlıklar tamaml...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!