Jülide İskenderoğlu: “Kadına uygulanan her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşıyız”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jülide İskenderoğlu: “Kadına uygulanan her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşıyız”
AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kadına yönelik her türlü şiddetin insanlık suçu ve insan hakları ihlali olduğunun altını çizen Milletvekili İskenderoğlu, kimden ve nereden gelirse gelsin sebep sonuç ilişkisine bakmaksızın şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını kaydetti.

Kadına karşı şiddetle mücadelede çok sayıda yasal düzenlemeler yapıldığını, tedbirler alındığını hatırlatan İskenderoğlu,  asıl meselenin sevgi, saygı ve merhametin kalplerde ve yüreklerde daha çok yeşermesi ve büyümesi olduğunu belirtti. Şiddet kime ve kimden gelirse gelsin fark etmediğini belirten İskenderoğlu, kadına karşı şiddetle mücadelede hem yasal hem de sosyal bilinçlenme anlamında çok önemli adımlar atıldığını ifade etti.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için birçok düzenlemeler yaptıklarını, önleyici politikalar geliştirdiklerini hatırlatan Milletvekili Jülide İskenderoğlu mesajında şunlara yer verdi:

“Kadınlarımızın her alanda ekonomik ve sosyal statüsünün yükseltilmesi, maruz kaldıkları ayrımcılığın ve kadınlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılması ve kadınlarımızın arzu edilen konuma ulaşmasına yönelik önemli çalışmalara imza attık. 2004 Yılında yürürlüğe giren Belediye Kanunu ile Büyükşehir Belediyeleri ile nüfusu 50.000’i geçen belediyelere, kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açma yükümlülüğü getirildi. 2005 yılına Kadın-Erkek eşitliği gözetilerek hazırlanan Yeni Türk Ceza Kanunu’nda, kadının mağdur olduğu birçok suç topluma karşı işlenen suçlar kapsamından çıkarılıp, kişilere karşı işlenen suçlar kapsamına alınarak cezaları ağırlaştırıldı.

Ayrıca, ‘töre’ cinayetleri faillerinin Kanunda öngörülen en ağır ceza olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması hükmü getirildi. ‘Çocuk ve Kadınlara Yönelik Şiddet Hareketleri ile Töre ve Namus Cinayetlerinin Önlenmesi için Alınacak Tedbirler’ konulu Başbakanlık Genelgesi yürürlüğe girdi. 2009 tarihinde TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurularak Kadınların toplumsal hayatın her alanın da hak ettiği konuma ulaştırılması için çalışmalarını sürdürüyor. 12 Eylül 2010 yılında Anayasa’da yapılan değişiklikle, Kadınlar pozitif ayrımcılık kapsamına alındı.

Ne zaman, nereden ve kimden gelirse gelsin kadına uygulanan her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşıyız. Bu bilinçle kadınıyla erkeğiyle fert fert bizi biz yapan tüm değerlerimizle mutlu huzurlu Türkiye için çalışıyoruz. Unutmayalım ki ne tür sorun, ne tür problem olursa olsun sevgi ve saygının çözemeyeceği hiçbir şey yoktur. Bu inançla şiddetin hiçbir türünün yaşanmadığı, herkesin insan olma onur ve değerini yaşadığı bir toplum olma dileklerimle saygılar sunuyorum.”


Öğretmenler Günü etkinliklerle kutlandıÖnceki Haber

Öğretmenler Günü etkinliklerle kutlandı

Tiyatro perdeleri “Profesyonel” ile yeniden açıldıSonraki Haber

Tiyatro perdeleri “Profesyonel” ile yeni...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!