Jülide İskenderoğlu: “Sosyal medya daha güvenli hale geliyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jülide İskenderoğlu: “Sosyal medya daha güvenli hale geliyor”
AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jülide İskenderoğlu, İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde onaylanarak yasalaştığını belirtti.

Sosyal medyanın her türlü manipülasyon, dijital dolandırıcılık, istismar gibi konularda vatandaşları zor durumda bıraktığını anımsatan AK Parti Çanakkale  Jülide İskenderoğlu, gerek bizzat vatandaşlara gerekse devlet ve millet aleyhine yanlış haberlere, iftiralara karşı, bağımsız bir hukuk devleti olarak sosyal medya platformlarına bazı yükümlülükler getirilmesi gerekliliğinin altını çizdi. İskenderoğlu, yasalaşan kanun teklifinin birinci öncelikli amacının temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması olduğunu kaydetti.

Kimi kötü niyetli şahıslar tarafından sahte hesaplarla çoğunlukla yurtdışından dolandırıcılık, itibar suikastı, terör propagandası, ülkemiz egemenlik haklarına ve bizi biz yapan değerlere saldırı gibi birçok olumsuz durumlara maruz kalındığını ifade eden İskenderoğlu, “Vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini korumak zorundayız. Sahte hesaplardan, terör örgütleri; ülkemiz ve milletimiz aleyhine sosyal ağlar üzerinden kara propaganda yapıyorlar. Yasalaşan kanun teklifimiz ile bu alanda çok ciddi düzenlemeler getiriyoruz. Sosyal etkileşim için metin, görüntü, ses, gibi içeriklerin paylaşılmasına imkân sağlayan gerçek veya tüzel kişiler, ‘sosyal ağ sağlayıcı’ olarak tanımlanıyor. Günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları bazı yükümlülükleri yerine getirecekler. Öncelikle bu erişime sahip sosyal ağlar, Türkiye’de bir temsilci bulundurmak zorundalar. Yapılan şikâyetlerin 48 saat içerisinde cevaplanması zorunlu hâle gelecek ve Türkiye’deki kullanıcıların verileri de Türkiye’de barındırılacak” dedi.

Kanun teklifiyle, bazı çevrelerce yapılan propagandanın aksine, erişimin engellenmesi kararı yerine suç oluşturan içeriğin çıkarılması düzenlemesi ile ifade ve haber alma özgürlüğünün güvence altına alınacağını da belirten İskenderoğlu, “Burada hedef sosyal ağ sağlayıcıların kapanması değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin kanun ve kurallarına uygun hareket etmelerinin teminini sağlamak. Bu anlamda da gerekli düzenlemeler yapılmış oldu.” diye konuştu. 
 

Anahtar Kelimeler:
Tuncay Özkan'ın paylaşımına Bülent Turan'dan tepki: "Nerede direndi acaba?"Önceki Haber

Tuncay Özkan'ın paylaşımına Bülent Turan...

Etili'de korkunç iş kazası: 1 ölü, 1 yaralıSonraki Haber

Etili'de korkunç iş kazası: 1 ölü, 1 yar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!