Kadir Yavaş: "Haftanın belirli günlerinde berberler açılmalı"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadir Yavaş: "Haftanın belirli günlerinde berberler açılmalı"
Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Kadir Yavaş, koronavirüs tedbirleri kapsamında 21 Mart'tan bu yana kapalı olan berberlerin, ekonomik mağduriyet yaşamamaları açısından, gerekli önlemler alınarak haftanın belirli günleri açılması gerektiğini kaydetti.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Kadir Yavaş şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı Genelgesi kapsamında 21 Mart'tan beri kapalı olan berberlerin sorunları ile ilgili olarak kentte faaliyet gösteren berber esnaflarımız bazı görüşmeler yaptık. Yapılan görüşmelerde esnafların kira, fatura ve ev giderleri gibi sabit giderleri ödeme konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve bu sıkıntıların kredi vb. çözümler ile kalıcı olarak çözüme kavuşmadığı konusunda mutabık kaldık. Berberlerin gelirleri kesildiği için hem kendilerinin hem çalışanlarının geçinme hususunda büyük sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Bu kredilerin geri ödenmesi konusunda da problemler yaşanacaktır.

Esnaf arkadaşlarımız ile yaptığımız görüşmeden sonra bizim önerimiz İçişleri Bakanlığı veya illerdeki hıfzısıhha kurulları tarafından haftanın belirli günlerinde gerekli tüm tedbirlerin alınarak berberlerin faaliyetlerine devam etmesi gerektiği. Bu konuda berber dükkanlarının metre karelerine göre kişi sayısı kabul ederek randevu sistemi ile çalışılması ve maske, koruyucu, tulum gibi ekipmanlarla faaliyet göstermesi gerekiyor. Bu konuda gerekli düzenlemenin bir an önce yapılması gerekiyor."

Anahtar Kelimeler:
Bayramiçli öğretim üyesinden büyük başarı: Koronavirüse karşı yapay zeka sistemi geliştirdiÖnceki Haber

Bayramiçli öğretim üyesinden büyük başar...

Başkan Oruçoğlu: "Yaz sezonu hazırlıklarımız devam ediyor"Sonraki Haber

Başkan Oruçoğlu: "Yaz sezonu hazırlıklar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!