Kepez Belediyesi, baz istasyonlarını afişlerle mi gizliyor?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kepez Belediyesi, baz istasyonlarını afişlerle mi gizliyor?
Çanakkale'nin Kepez beldesinde çeşitli noktalara kurulan baz istasyonları vatandaşların tepkisini çekiyor. Geçtiğimiz günlerde basın toplantısı düzenleyen önceki dönem Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, baz istasyonları karşılığında Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan'ın, GSM operatörlerinden 600 bin TL para aldığını iddia etmişti. Başkan Arslan skandal iddialar karşısında sessizliğini korurken, Kepez'de kurulan baz istasyonlarının belediye afişleriyle gizlenerek, vatandaşlardan saklandığı da iddialar arasında... 

Aynalı Pazar'ın haberine göre; Birol Arslan’ın Kepez Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasından bir süre sonra Kepez’in çeşitli bölgelerine baz istasyonları kuruldu. 5G teknolojisi için kurulan baz istasyonları için vahim iddialar yer alıyor. 5G teknolojisinin koronavirüs salgınında etkili olduğu iddiaları dünyada genelinde tepki çekmiş, İngiltere'de 5G baz istasyonları halkın öfkesiyle parçalanmıştı.

KEPEZ’İN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNDE BAZ İSTASYONLARI

Kepez beldesinde halkın baz istasyonlarına tepkisi ise yeni değil. Önceki dönem Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında dile getirdiği gibi 2009 yılında halk imza toplamış; belde merkezinde, halkın yaşam alanları yakınında bulunan baz istasyonlarının kaldırılması istenmişti. Şimdi ise Kepez meydanında, sahilde ve çeşitli mahallelerde kurulan olan baz istasyonlarının belediyenin tanıtım afişleri ile vatandaşlardan gizlendiği iddia ediliyor.

"BAZ İSTASYONLARINDAN 600 BİN LİRA ALDIN" DEMİŞTİ

Öncdeki dönem Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, düzenlediği basın açıklamasında, Kepez halkının istememesine rağmen, Birol Arslan'ın halka sormadan belde merkezine para karşılığında baz istasyonu kurulmasına ses çıkarmadığını iddia etmişti. Mutan, Birol Arslan’ın baz istasyonları için GSM operatörlerinden 600 bin lira para aldığını öne sürerek, "2009’da seçildiğimde Kepez halkı imzalar toplamıştı, eylemler yapmıştı Kepez’de baz istasyonu istemedikleri için. Şu an ki belediye binasının olduğu yerde baz istasyonları vardı, onları bu halkla birlikte söktük attık. Şu an parkların içerisine saklanmış ama kitapçıklara konmayan baz istasyonu yaptı her yere. Halkın belediyesi, şeffaf belediyecilik diyor ya; sor bakalım halk Kepez’de baz istasyonu istiyor mu? Sen bu halka sordun mu baz istasyonu dikelim mi diye? Halkın istemediği baz istasyonları için GSM operatörlerinden 600 bin lira aldın” iddialarında bulunmuştu.

BİROL ARSLAN SUSKUNLUĞUNU KORUYOR

Ömer Faruk Mutan’dan belediye başkanlığı devralır almaz, önceki döneme ait borçları afişle belediye binasına astıran, Mutan’ın uygulamalarına son vererek zaman zaman polemiğe de giren Birol Arslan ise baz İstasyonları için 600 bin lira aldığı yönündeki iddialar karşısında sessiz kalmaya devam ediyor.


Çanakkale’deki spor tesisleri yenileniyorÖnceki Haber

Çanakkale’deki spor tesisleri yenileniyo...

İş dünyası, uzaktan eğitime destek için buluştuSonraki Haber

İş dünyası, uzaktan eğitime destek için...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!