Kızılay Ağadere Müzesi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kızılay Ağadere Müzesi açıldı
anket
Kızılay, Çanakkale Kara Muharebeleri’nin geçtiği Tarihi Alan’da müze açarak 152. Kuruluş yılını kutladı.

Türk Kızılay'ın 152. yıl dönümü kapsamında gerçekleştirilen törende, tarihteki adıyla Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin cephede yaptığı fedakarlıkları anlatan "İki Hilal, Tek İstikbal" başlıklı sergi de katılımcıların beğenisine sunuldu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile şehitlik ziyaretinin ardından başlayan törende konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Türk Kızılay'ın kendisini tam olarak ifade ettiği yerin Çanakkale olduğunun altını çizerek, "Bayrağımızın olmadığı bir yere gönderecek bir bayrağımız varsa o da Kızılay'ımızın bayrağıdır ve aslında kültürümüzü göndereceğimiz bir yer arıyorsak, öncü göndereceğimiz bir kuvvetimiz varsa o da Kızılay'dır" dedi.

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da kurum olarak bugün 152. yılını doldurduklarını hatırlatarak, "İyiliğin amiral gemisi Türk Kızılay, 11 Haziran 1868 yılında topraklarımızda her cephede her noktada sıkıntıların baş gösterdiği, milletimizin var olmak için çabaladığı sıkıntılı dönemlerde kuruldu. Kuruluşu da aslında cihan imparatorluğumuzun bir özeti gibiydi" diye konuştu.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ise, Türk Kızılay'ın bayrağının Çanakkale'de sonsuza kadar dalgalanacağını ifade ederek, "Çanakkale destanının yazıldığı bu topraklarda, tarihimize ışık tutacak bu müzenin açılışını yapmanın onurunu yaşıyoruz. Milletimiz, işgale kalkan devletlere bunun hiçbir zaman mümkün olmayacağını kanıtlayan bir destan yazmıştır. Kızılay, cephe gerisinde kurduğu sağlık sistemi aracılığı ile savaş alanındaki Mehmetçiğimizin bakım ve tedavisine yardımcı olmuş, savaşta yaralanan esirlere yardım ederek aziz Türk milletinin merhametini esir düşen askerlerden bile esirgememiştir" dedi.

Tarihi Alan Başkanımız Sayın İsmail Kaşdemir, "Çanakkale ruhunun bulunduğu bu topraklarda, Çanakkale ruhunu eksik etmemek için arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya gayret gösteriyoruz. Kızılay'ımızla yaptığımız protokol çerçevesinde burada şehitlerimizin büyüklüğüne yaraşır bir yerin yapılmış olması hepimiz için mutluluk verici olmuştur. Kahramanlık destanının yazıldığı bu topraklar hepimizin ortak değeri ve göz bebeğidir" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
İskele Meydanında gösteri çadırı krizi!Önceki Haber

İskele Meydanında gösteri çadırı krizi!

Çanakkale Barosu ve Meslek Odalarından ortak açıklama: “Barolar ve Akademik Meslek Odaları, sesi kesilebilecek kurumlar değildir”Sonraki Haber

Çanakkale Barosu ve Meslek Odalarından o...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!