Maden karşıtı eylemcilerin bağış kampanyası ters tepti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Maden karşıtı eylemcilerin bağış kampanyası ters tepti!
Kirazlı bölgesindeki madencilik faaliyetlerine karşı çıkan eylemci grup, pandemi kurallarına uymadıkları gerekçesiyle kendilerine kesilen 525 bin TL'lik ceza tutarını ödeyebilmek için bağış kampanyası başlattı. Çanakkale'deki STK'lar ise yaptıkları ortak açıklamada, söz konusu bağış kampanyasıyla bir ilişkilerinin bulunmadığını duyurdu.

Doğu Biga Madencilik şirketinin Kirazlı bölgesindeki maden arama faaliyetlerine karşı 'Su ve Vicdan Nöbeti' adı altında nöbet tutan eylemci gruba, pandemi kurallarına uymadıkları gerekçesiyle toplam 525 bin TL tutarında para cezası kesilmişti. Eylemci grup bunun üzerine, cezayı ödeyebilmek için bir internet sitesi üzerinden bağış kampanyası başlatmıştı.

BEKLEDİKLERİ DESTEK ÇIKMADI!

Eylemci grubun 200 bin lira hedefiyle başlattığı bağış kampanyasına yapılan maddi destek tutarı bugün itibariyle 25 bin 450 lirada kaldı. 200 bin liralık bağışın toplanması halinde, eylemci grubun üzerine eklemesi gereken 325 bin liralık eksik tutarı kim ya da kimlerin ödeyeceği şu an için merak konusu.

"İLGİMİZ YOK!"

Öte yandan, Çanakkale'deki STK kuruluşları, yaptıkları ortak basın açıklamasıyla, söz konusu bağış kampanyasıyla bir ilgilerinin olmadığını duyurdu.

İDA Dayanışma Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi’ nden gelen ortak basın açıklamasında, eylemcilerin başlattıkları bağış kampanyasıyla hiçbir bağlantılarının bulunmadığına vurgu yapıldı. 

İDA Dayanışma Derneği Başkanı Akgül, "İDA Dayanışma Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi ve Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi olarak kamuoyuna duyurumuzdur. Oluşturulan maddi destek kampanyaları bizim dışımızdadır" dedi.

Akgül açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bizler, İDA Dayanışma Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi ve Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi olarak yaşadığımız coğrafyayı yaşanmaz kılan, havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirleten, tarım alanlarını, meraları, ormanları yok eden, termik santrallerle, ekosistemi tahrip eden, madencilik şirketleriyle, on yıllara uzanan bir mücadele geçmişi içinde meşru zeminde ve hukukun içinde yılmaksızın mücadele etmekteyiz. Bu süreçte mahkemeler kazandık, mahkemeler kaybettik. Pandemi halen sürerken İl Hıfzıssıhha kurulunun cezaları yağdı üstümüze. Yasal haklarımızı kullanarak itirazlarımızı yaptık. Örgütsel  yapımız içinde dayanışma ile var olduk hep. Ve bizler dün olduğu gibi, bugün de halkımızdan maddi destek istemedik. Onların yanımızda olması güç verdi.  İDA Dayanışma Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi ve Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi olarak kamuoyuna duyurumuzdur. Oluşturulan maddi destek kampanyaları bizim dışımızdadır.”
 


Başkan Yüksel'den ilk açıklama: "Altın Karınca Ödülünü, Çanakkalemize getirmenin gururunu yaşıyoruz"Önceki Haber

Başkan Yüksel'den ilk açıklama: "Altın K...

Kepez Belediyesi'ne 'görevi kötüye kullanma' soruşturması!Sonraki Haber

Kepez Belediyesi'ne 'görevi kötüye kulla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!