MasterChef, Çanakkale'den sonra Bursa'da da ortalığı karıştırdı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MasterChef, Çanakkale'den sonra Bursa'da da ortalığı karıştırdı!
MasterChef’in Bursa’da çekilen bölümü şehri karıştırdı. Belediye Başkanı yarışma için ödenen 600 bin TL'nin yarısının Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) tarafından karşılandığını açıkladı. Ancak BTSO Başkanı İbrahim Burkay bunu yalanladı. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz 29 Ekim'de Çanakkale özel bölümüyle ekrana gelen MasterChef'e, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Gestaş ve İl Özel İdare ortaklığında ödenenen 454 bin TL kentte tartışma konusu olmuştu.

MasterChef'in Bursa'da çekilen bölümü şehri karıştırdı. AK Parti'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yarışma için yapılan ödemenin yarısının Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) tarafından karşılandığını açıkladı. Ancak BTSO Başkanı İbrahim Burkay bu açıklamayı yalanlayarak, “Kesinlikle hiçbir yere bu tür paralar harcamayız. Bizim bu tür faaliyetler için bütçemiz yok” dedi. CHP'li Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ise, yarışma için 600 bin TL + KDV ödendiğini açıkladı.

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre; TV 8 ekranlarında yayınlanan MasterChef'in 22 Kasım'daki bölümü Bursa'nın tarihi mekanlarında çekildi.

TEKZİP ETTİ

Programda, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 3 jüri üyesine ödül verdi. CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz ise, yarışma için Büyükşehir Belediyesi'nin 600 bin TL + KDV tutarında ödeme yaptığını söyledi. Aktaş, Meclis toplantısında konu gündeme getirilince ücretin yarısının Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılandığını söyledi ancak ne kadar ödeme yapıldığını açıklamadı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, Aktaş'ı tekzip eden bir açıklama yaptı. Covid-19 tedavisi nedeniyle evinde karantinada olan Burkay, “Kesinlikle hiçbir yere bu tür paralar harcamıyoruz, BTSO olarak bu tür faaliyetlere bütçemiz yok. Alinur Başkan programdan bana bahsetti, sponsor olalım diye, ben de Bursa'da gıda işi yapan arkadaşlara bahsettim, onlar sponsor oldular ve hatta programda konuk oldular” dedi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu duruma tepki göstererek, “Alinur Aktaş, herkesin evine ekmek götürebilmenin derdine düştüğü bir dönemde, TV programı için Bursa'nın yaklaşık 500 bin TL'sini daha heba etti” dedi. Türkiye'nin en büyük gelire sahip 4 belediyesinden birisi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bu dönemde borç batağına sokulduğunu ve Bursalıların parasının har vurulup harman savurulduğunu iddia eden İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, daha Rize'de yapılan meydan için gönderilen 584 bin TL'nin mürekkebi kurumadan, şimdi de TV kanallarına tanıtım için büyük paralar ödendiğini öne sürdü.

ÇANAKKALE'DE TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Çanakkale'den özel yayın yapan MasterChef'e ödenen 454 bin TL (KDV dahil), kentte tartışma konusu olmuştu.

Bu paranın Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), Gestaş ve İl Özel İdare tarafından üçe bölüşülerek karşılandığını açıklayan ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, "Programın bütçesini açıklama konusunda hiçbir sakınca görmüyorum. Bu programın bütçesi 385 bin TL + KDV’dir. Bu paranın 3’te 1’ini Ticaret ve Sanayi Odası, 3’te 1’ini GESTAŞ, 3’te 1’ini de Özel İdare ödemiştir" demişti.

Anahtar Kelimeler:
Lapseki'de halk pazarının günü değiştiÖnceki Haber

Lapseki'de halk pazarının günü değişti

Çan Belediyesi, çöp kovalarını kendi üretiyorSonraki Haber

Çan Belediyesi, çöp kovalarını kendi üre...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!