Muharrem Erkek: "19 kez yeri tespit edilen IŞİD'li Yunus Durmaz neden yakalanmadı?"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muharrem Erkek: "19 kez yeri tespit edilen IŞİD'li Yunus Durmaz neden yakalanmadı?"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, IŞİD’in Gaziantep Emiri Yunus Durmaz’ın örgütlediği bombalı saldırılardan sonra adım adım izlenmesine ve yerinin 19 kez tespit edilmesine rağmen neden yakalanmadığını sordu.

CHP'li Muharrem Erkek, Diyarbakır, Suruç, Ankara ve Taksim’deki bombalı saldırıları nedeniyle aranan IŞİD’in Antep Emiri Yunus Durmaz’ın 29 Nisan-19 Mayıs 2016 tarihleri arasında nerede olduğunun defalarca tespit edilmesine rağmen yakalanmamasını Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Erkek, “Teknik takip altındaki Yunus Durmaz neden yakalanmamıştır? Yunus Durmaz’ı kimler, neden korumuştur?” diye sordu.

"19 KEZ YERİ TESPİT EDİLDİ AMA YAKALANMADI"

Erkek, Cumhuriyet tarihinin en kanlı katliamı olan 10 Ekim Gar Katliamı ile ismi sık sık gündeme gelen IŞİD’in Antep Emiri Yunus Durmaz’ın örgütlediği bombalı saldırılardan sonra adım adım izlendiğine değindi.

Erkek, 2006 yılında İran'a giden Durmaz’ın daha sonra Afganistan'a geçerek cihatçılara katıldığını, 2009 yılında da Pakistan'da yakalanarak Türkiye'ye gönderildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

“Havalimanında polis tarafından karşılanıp sadece bilgi alma tutanağı tutularak serbest bırakılmıştı. Antep 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Durmaz hakkında 2016 yılının Nisan ayında ‘iletişimin dinlenmesi, kayda alınması ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesi’ kararı verdi. 29 Nisan-19 Mayıs 2016 tarihleri arasında Durmaz’ın görüşmelerinin dinlenmesinin yanı sıra, telefon sinyali üzerinden yeri 19 kez yeri tespit edildi, ama gözaltına alınmadı. Teknik takipte olmasına rağmen planlayıcısı olduğu ve 3 polisin şehit edilmesine yol açan Gaziantep Emniyeti’ne yönelik bombalı saldırıdan sonra bile yakalanmadı. Durmaz, AKP kongresine saldırı planlandığı istihbaratı nedeniyle Antep’te bulunan hücre evine yapılan baskında ölü olarak ele geçirildi. Durmaz’ın ölümüyle birlikte tüm veriler imha edildi.”

"YUNUS DURMAZ’I KİMLER, NEDEN KORUDU?"

Erkek, kamuoyuna yansıyan bütün bu bilgiler doğrultusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Yunus Durmaz’ı kimler, neden korumuştur? Şahsın, Bakanlığınız bünyesinde ya da istihbaratı başka birimlerde gizli ya da açık herhangi bir görevi var mıydı?” diye sordu.

Durmaz’ın 19 kez yeri tespit edilmesine rağmen bir türlü yakalanmamasına değinen Erkek, “Bu kayıtların silinmesinin hangi soruşturma dosyası ve yargılamalara etkisi olduğu araştırılmış mıdır?” sorusunun da yanıtlanmasını istedi.

Kaynak: Birgün

Anahtar Kelimeler:
AK Parti'de Merkez İlçe Başkanlığı için 4 isimÖnceki Haber

AK Parti'de Merkez İlçe Başkanlığı için...

DEVA Partisi Gökçeada Kurucu İlçe Başkanı Bahadır Beyazay olduSonraki Haber

DEVA Partisi Gökçeada Kurucu İlçe Başkan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!