Necati Gapran: “Sosyal Konutlarda 3 bin kişi deprem korkusuyla diken üstünde oturuyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Necati Gapran: “Sosyal Konutlarda 3 bin kişi deprem korkusuyla diken üstünde oturuyor”
anket
İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran, İzmir depreminin ardından yeniden gündeme gelen Sosyal Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. İktidar-muhalefet çekişmesi nedeniyle Sosyal Konutlara çözüm üretilemediğini vurgulayan Gapran, “Seçim dönemlerinde oy istemek için gittiğiniz Sosyal Konutlarda yaşayan 3 bin civarında halk, sizden çözüm beklemektedir” sözleriyle yetkililere seslendi.

Necati Gapran açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz günlerde yaşanan İzmir depreminden sonra Sosyal Konutlar bölgesi tekrar gündeme gelmeye başladı. Konutlarla ilgili belediye ve iktidar birbirini suçlarken toplam 860 dairede yaşayan 3 bin kişi deprem korkusuyla diken üstünde oturmaktadır.

2020 Ocak ayındaki Elazığ depreminden sonra, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan katıldığı bir toplantıda konuya ilişkin, “Çanakkale’de eski yıllarda yapılan sosyal konutlar var. Depreme dayanıksız olduğunu biliyoruz. Kentsel dönüşüme girmesini istiyoruz. Çevre Müdürlüğü çalışmasıyla beraber Bakanlık ayağı dediğimiz bölümü bitti. Bakanlık riskli alan ilan etti. Bundan sonra hangi bina yıkılacak, nasıl süreç işleyecek, iş artık belediyede. Bundan sonra belediye adım atacak, biz omuz vereceğiz” demişti. Bu açıklamaya Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, şubat ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada konuyla ilgili gerekli şartların oluşmadığını belirterek, “Bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var. Sayın Milletvekilimiz, ‘Artık riskli alan işi tamam, top belediyede’ diyor. ‘Belediye gereğini yapsın’ diyor. Ama biz zaten gereğini yaptık. Burada şuna bakmak gerekiyor, bir yer nasıl ‘riskli alan’ ilan ediliyor? Bunun için önce Sayın Cumhurbaşkanı’nın kararnamesine ihtiyaç var. Sayın Cumhurbaşkanı ‘burası riskli alan’ diyor. Ancak onun imzasının olduğu kararname olduğunda orası bu kapsama alınabiliyor. Bu yüzden bu bir polemik konusu değildir.” demişti. Ama bu güne kadar her iki taraftan da herhangi bir adım atılmadı.

Elazığ depreminden sonra geçtiğimiz günlerde ülkemiz bir İzmir depremi yaşadı. Bilindiği üzere Çanakkale Belediyesi daha önce sosyal konutlar ile ilgili projeleri hazırladı. Ama iktidar-muhalefet çekişmesinden dolayı çözüm üretilmiyor. İnsanlar huzursuz. Atılan adımlar sürekli kağıt üzerinde kalıyor. Çözüm üretecek makamlar ve taraflar açıklama yapmakla yetinmektedir. Seçim dönemlerinde oy istemek için gittiğiniz Sosyal Konutlarda yaşayan 3 bin civarında halk, sizden çözüm beklemektedir.

2013 yılında “depreme dayanıksız” raporu verilen sosyal konutlarda bir deprem felaketi yaşanarak ölümlerin olması mı beklenmektedir?. Artık tarafların yan yana gelerek bu sorunu çözmesi gerekmektedir. İYİ Parti olarak, bundan sonra bu konunun takipçisi olacağız.”

Anahtar Kelimeler:
Çan Belediyesinden önemli anlaşma: Dolgu malzeme sahasını bünyelerine kattılarÖnceki Haber

Çan Belediyesinden önemli anlaşma: Dolgu...

Soykut Özer: “Çanakkale’de riskli olduğu düşünülen binalar bir an önce yenilenmeli”Sonraki Haber

Soykut Özer: “Çanakkale’de riskli olduğu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!