Özgür Ceylan: “Anıtkabir’deki canlı yayını kestirme emri veren subaya soruşturma açıldı”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Özgür Ceylan: “Anıtkabir’deki canlı yayını kestirme emri veren subaya soruşturma açıldı”
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Anıtkabir programında resmi tören sonrası devam eden NTV canlı yayınının, askerlerin müdahalesiyle kesilmesini ağır bir dille eleştirerek, “Ulusun Ata'sıyla buluşması için Anıtkabir'de kendine slogan attıranlar ve bu duruma sessiz kalanların dağıtacağı akreditasyona ihtiyacı yoktur. Millet; Anıtkabir'in taşı, harcındaki kum tanesidir” diye konuştu. Ceylan ayrıca, NTV’nin Anıtkabir canlı yayınına müdahale eden askerlere emri verdiği tespit edilen bir subay hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. 

Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada, 10 Kasım Atatürk’ü anma programının Anıtkabir’den canlı yayının askerlerin müdahalesi ile kesilmesini ağır bir dille eleştirdi. Özgür Ceylan açıklamasına Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82'nci yıl dönümünde, her türlü yok sayma girişimine rağmen saygı, minnet, şükran ve rahmetle andığını ifade ederek başladı. Özgür Ceylan Atatürk ilke ve devrimlerinin Türkiye’nin yolunu aydınlatmaya, Ulusun yarınlarına rehber olmaya, yön vermeye devam edeceğinin altını çizerek “Üzülerek ifade etmem gerekir ki Atatürk’ü yok sayma girişimlerinin bir örneğini de bugün Anıtkabir Komutanlığı yaşatmıştır” diye konuştu. 

10 Kasım Atatürk'ü Anma Anıtkabir programında yayına, resmî tören sonrası devam eden NTV kanalının canlı yayınının, askerlerin müdahalesiyle kesildiğini söyleyen Özgür Ceylan, “Basın akreditasyonlarının Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldığı bildirilen programı resmî tören sonrası da canlı yayınlayan özel bir kanalın yayını, sivil giyimli askerlerin müdahalesiyle sonlandırılmıştır” dedi. Konuşmalarına Saray’ı hedef alarak devam eden Özgür Ceylan, “Buradan saraya seslenmek istiyorum, bu ulusun Ata'sıyla buluşması için Anıtkabir'de kendine slogan attıranlar ve bu duruma sessiz kalanların dağıtacağı akreditasyona ihtiyacı yoktur” dedi. Özgür Ceylan,  Ulusun Anıtkabir ile kurduğu gönül bağının bürokrasiden, akreditasyonlardan, protokol kurallarından ve Sarayın talimatlarından çok daha öte olduğunu ifade ederken de  “Millet; Anıtkabir'in taşı, harcındaki kum tanesidir” dedi. 

CHP Çanakkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Özgür Ceylan Genel Kurul’da yaptığı konuşmanın ardından, NTV’nin Anıtkabir canlı yayınına müdahale eden askerlere emri verdiği tespit edilen bir subay hakkında soruşturma açıldığını duyurdu. 
 

Anahtar Kelimeler:
Çanakkale'de fidanlar toprakla buluştuÖnceki Haber

Çanakkale'de fidanlar toprakla buluştu

81 ilde açık alanda sigara içmek yasaklandı!Sonraki Haber

81 ilde açık alanda sigara içmek yasakla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!