Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan uyarı: "Beklenen Marmara depreminin tarihi öne çekilmiş olabilir"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan uyarı: "Beklenen Marmara depreminin tarihi öne çekilmiş olabilir"
Prof. Dr. Naci Görür, Sözcü’den Özlem Güvemli'nin sorularını yanıtladı. Görür çok önemli bir uyarı yaparak, "Son depremler bu kolun batı ucunda gerçekleşince şahsen ben endişeye kapıldım. Küçük de olsalar bu depremlerin beklenen Marmara depreminin tarihini öne çekmiş olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür, depremin ne zaman olacağını bilmenin mümkün olmadığını ama araştırmaların 1999’dan itibaren 30 yıl içerisinde olma olasılığının yüzde 60’tan fazla olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.

Marmara tabanını boydan boya kesen doğrultu atımlı fayın üç kola ayrıldığını anlatan Görür, İstanbul’u etkileyecek depremin 70-75 km uzunluğundaki Yeşilköy açıklarında başlayıp orta Marmara çukurluğunda devam eden Kumburgaz fayında meydana geleceğini düşündüklerini belirtti.

Kilitli olan bu fayın kırıldığı takdirde 7.2 büyüklüğünde bir deprem üretebileceğini ifade eden Görür, Marmara’da en son 26 Eylül 2019’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki ve 11 Ocak 2020 tarihli 4.7 büyüklüğündeki depremlerin bu kolun batı ucunda meydana geldiğini söyledi.

Görür çok önemli bir uyarı yaparak ”Son depremler bu kolun batı ucunda gerçekleşince şahsen ben endişeye kapıldım. Küçük de olsalar bu depremlerin beklenen Marmara depremini öne çekmiş olabileceğini düşünüyorum” dedi.

Kaynak: Sözcü


Sağlıklı ulaşım için dezenfekte çalışmaları sürüyorÖnceki Haber

Sağlıklı ulaşım için dezenfekte çalışmal...

Seda Başbuğ kimdir? Banu Ilıcalı’nın annesi Seda Başbuğ ne iş yapar?Sonraki Haber

Seda Başbuğ kimdir? Banu Ilıcalı’nın ann...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!