Rıdvan Uz: "Avrupa'da garsonluk yapan hukuk ve tıp mezunu gençlerimizi gördüm"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rıdvan Uz: "Avrupa'da garsonluk yapan hukuk ve tıp mezunu gençlerimizi gördüm"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı, Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Rıdvan Uz, Avrupa'da yaptığı ziyaretlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avrupa ziyaretleri kapsamındaki izlenimlerini anlatan Rıdvan Uz, Avrupa'daki STK'ların Türkiye'deki iktidar değişikliğini gördüklerini söyledi. İYİ Partili Uz açıklamasında, şunları kaydetti:

“Frankfurt’ta bir sarraf arkadaşımızı ziyaret ettik. Bizden yaşça büyük, İstanbul Erkek Lisesi mezunu. ‘Burada oyunuz artıyor, biz yıllardır AK Parti'ye oy verdik, artık vermeyeceğiz’ dedi. Bunun sebebini sorduğumda ise karşıdaki restoranda arkadaşları ile yemek yerken garsonluk yapan kızın İstanbul Hukuk mezunu olduğunu söyledi. Bunları görünce fikrinin değiştiğini söyledi. Nürnberg’de ise bir Konyalı iş adamının restoranında hukukçu ve doktor iki gencimizin garson ve bulaşıkçılık yaptığını gördüm. ‘Biz çok daraldık ve özlediğimiz demokrasiyi Türkiye'de bulamıyoruz. Burada daha mutluyuz.’ cevabını aldım.”

"TÜRKİYE'DE HÜKÜMETİN DEĞİŞECEĞİNİ GÖRDÜKLERİNİ SÖYLEDİLER"

“Avrupa'da hükümete destek vermiş bazı Türk STK'ların etkinliklerine katıldık. Bizi çok güzel misafir edip ağırladılar. Tam 40 dakika aralıksız STK temsilcilerimizi dinledim, şikayetlerini anlattılar. Ülkemize ulaşım sıkıntılarını, dini sorunlarını anlattılar. Kendilerine bize niye bu kadar sıkıntılarını anlattıklarını sordum. Türkiye'de hükümetin değişeceklerini gördüklerini söylediler. Artık Türkiye'de bir değişimin olacağı kanaatine varmışlar.”


ÇTSO’dan Seramik Bayramı çıkarması: Granit Slab Fabrikası temel atma törenine katıldılarÖnceki Haber

ÇTSO’dan Seramik Bayramı çıkarması: Gran...

Çanakkale Uluslararası Koro Festivali gerçekleştiSonraki Haber

Çanakkale Uluslararası Koro Festivali ge...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!