Sadık Göğüsgeren: “Bayramiç’te mehdi olmaz”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sadık Göğüsgeren: “Bayramiç’te mehdi olmaz”
Mehdi olduğunu iddia eden Mustafa Çabuk ve müridleri, Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde kaçak kazı yaparken yakalandı. Olay ilçede büyük tepki çekerken, CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren, “İçimizde mehdi ve benzeri oluşumlar istemiyoruz. Bayramiç’te mehdi olmaz” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Bayramiç’e bağlı Külcüler köyünde bulunan Hilafeti Muhammediye Tarikatı üyeleri, 'mehdi' olarak kabul ettikleri Mustafa Çabuk'la birlikte kaçak kazı yaparken yakalandı.

19 Kasım'da Türkiye’nin farklı bölgelerinden geldikleri öğrenilen tarikat üyelerinden 21 kişi gözaltına alındı. Mustafa Çabuk, emniyetteki işlemlerinin ardından pazartesi Bayramiç Adliyesi’nde hakim karşısına çıkarıldı. Nöbetçi mahkeme tarafından tarikat lideri Çabuk, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde akıl sağlığı muayenesi olmaya gönderilirken, müritleri ise tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Tarikat üyelerinin, kaçak kazı sırasında İsa’nın çarmıha gerilmediğinin yazılı olduğuna inanılan 'Barnabas İncili' aradıkları, kendisini 'mehdi' ilan eden Çabuk’a rüyasında vahiy geldiği ileri sürülüyor.

GÖĞÜSGEREN’DEN TEPKİ!

Yaşanan olay ilçede büyük tepki çekerken, Bayramiç’in önde gelen isimlerinden CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren, “İçimizde mehdi ve benzeri oluşumlar istemiyoruz. Bayramiç’te mehdi olmaz” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Göğüsgeren sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“İlçemizde mehdi ve benzeri oluşumlar istemiyoruz. Külcüler köyü kaplıca işletmesini ele geçiren bir gurup garip insan mehdilik ilan ederek gündemde kalmaya devam ediyor. Bir turizm işletmesini turizme kapatarak kendi eylemleri için kullanılan bu grup için ilçe kaymakamlığı ve emniyet güçleri gereken işlemleri yapmıştır. Ancak şahıslar sıkışınca, ‘bizim arkamızda AKP var bize hiçbir şey olmaz’ gibi cümleleri ilçe esnafımız yanında kullanarak güçlü görünmeye çalışmışlardır. Bu şahısların yaklaşık 30 kadarı seçmen kayıtlarını da Külcüler köyüne almıştır. İlçemizin alışkın olmadığı bu gruba AKP ve diğer ilçe dinamiklerinin de gerekli tepkiyi göstermesini ivedilikle bekliyorum. Bizler sağcısı solcusu kasabada bir arada huzur içinde yaşayan bir toplumuz. Ne bizleri ne de ilçemiz basınını ne güvenlik güçlerimizi ne olduğu belli olmayan bir yapıya ezdirmeyeceğiz. Bayramiç’te mehdi olmaz.”

Anahtar Kelimeler:
AK Parti’den sadece iki aday adayı çıktı!Önceki Haber

AK Parti’den sadece iki aday adayı çıktı...

CHP'li Erkek: "Çanakkale'de her şey çok güzel olacak"Sonraki Haber

CHP'li Erkek: "Çanakkale'de her şey çok...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!