SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU KILAVUZU BRANŞ DAĞILIMI 2024 SON DAKİKA | (ÖSYM-İŞKUR) Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı için ÖSYM kılavuzu ve İŞKUR kurası bugün mü yayımlanacak? Kadro

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU KILAVUZU BRANŞ DAĞILIMI 2024 SON DAKİKA | (ÖSYM-İŞKUR) Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı için ÖSYM kılavuzu ve İŞKUR kurası bugün mü yayımlanacak? Kadro
Sağlık Bakanlığı personel alımı 2024 branş dağılımı ve kadroları ÖSYM kılavuzu detayı, son dakika gelişmeleri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamasıyla gündeme geldi. 35 bin personelin 27 binini sağlık branşlarında, 8 binini ise diğer branşlarda alacak olan Sağlık Bakanlığı, ÖSYM'ye gönderilecek olan kılavuzda branşları ve kontenjan sayılarını belirtecek. Bu hafta içerisinde bakanlık nezdinde hazırlıkların tamamlanacağını açıklayan Bakan Koca, ÖSYM'ye gönderilecek olan bilgiler sonrası kılavuzun yayımlanmasının beklendiğini ifade etti. 15 bini hemşire, 8 bini hizmet personeli olmak üzere toplam 35 bin yeni sağlık çalışanı alımı kadro ve branş dağılımları ÖSYM kılavuzunda yer alacak. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman yapılacak ve kılavuz ne zaman yayımlanacak? İşte, o detaylar…

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı için ÖSYM kılavuzu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da gündemindeydi. Hemşire, Acil Tıp Teknisyeni, Ebe gibi çok sayıda kadroda alım gerçekleştirecek olan Sağlık Bakanlığı, kılavuz için detaylı bilgileri, hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte ÖSYM'ye gönderecek. Mülakatların olmayacağı alımda, 8 bin kişilik kadro ise hizmetli personele ayrılmış olacak. Kalan sağlık personeli kadrosunun branş dağılımının ise kılavuz aracılığıyla duyurulması bekleniyor. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman yapılacak? İşte, o detaylar…

SAĞLIK PERSONELİ ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 35 bin personel alımı ve ÖSYM takvimi hakkında açıklama yaptı;

Sayın Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. 35 bin yeni çalışma arkadaşımız aramıza katılacak. Gerek mevcut sağlık hizmetlerinin etkin olarak sürdürülebilmesi açısından gerekse yeni açılan hastanelerimizin personel ihtiyacı açısından 35 bin yeni istihdam gücümüze güç katacak. Takvim bugün (dün) itibariyle başladı. Personel alımı bugün imzalandı. Kılavuzu bu hafta ÖSYM’ye göndermek istiyoruz. Bildiğiniz gibi alımlarda mülakat yok. Tüm adaylar eşit koşullarda yarışacaklar. 15 bini hemşire, 8 bini hizmet personeli olmak üzere toplam 35 bin yeni çalışma arkadaşımız olacak. Branş dağılımını ve nihai takvimi ÖSYM ile birlikte hazırladığımız kılavuz ile ilan edeceğiz. Zannediyorum bir hafta içinde yetiştirebileceğiz.

35 BİN PERSONEL ALIMI BRANŞ DAĞILIMI AÇIKLANDI MI?

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı için branş dağılımını ÖSYM kılavuzu ile birlikte yayımlayacak. Bu hafta içi erişime açılması beklenen kılavuz yayımlandığı an haberimiz güncellenecektir.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzunun 16 Şubat itibariyle ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanması bekleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Henüz yeni alımlar ile ilgili başvuru şartları yayımlanmadı. Ancak geçen yıl yapılan alımlarda yayımlanan kılavuz içerisinde yer alan başvuru şartları şu şekilde:

Sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

KPSS 2019/4, KPSS 2019/7, KPSS 2020/4 ve KPSS 2020/5 Tercih Kılavuzlarında belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Durumu “Başvuru Genel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında yer alan hüküm:

“…Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.”Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üç ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümler: “…Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.

Sözleşmesini;

a) Kısmi zamanlı veya proje süresi ile sınırlı çalışanlardan,

b) Öğrenim durumu itibariyle ihraz edilen ve ekli 4 sayılı cetvelde yer alan unvanlara ilişkin pozisyonlara ek 4 üncü madde çerçevesinde atanmak suretiyle unvan değişikliği yapanlardan,

c) Eş veya sağlık durumu nedeniyle yer değişikliği talebinde bulunmakla beraber; geçiş yapacağı hizmet birimi bulunmaması, birim bulunmakla beraber o birimde aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunmaması veya en az bir yıllık fiili çalışma şartını karşılayamaması nedenlerinden herhangi birine bağlı olarak, Ek 3 üncü maddenin (b) veya (c) bendi hükmü kendilerine uygulanamayanlardan, tek taraflı feshedenler, bir yıllık süre şartına tabi tutulmadan yeniden istihdam edilebilirler.”

35 BİN PERSONEL ALIMI HANGİ KADROLARA YAPILACAK?

35 bin sağlık personeli alımının, diğer sağlık birimlerine yapılması bekleniyor. Bu alımla ilgili detayların ilerleyen günlerde yayımlanması bekleniyor.


Banu Alkan’ın eşi Kemal Yıldız kimdir, kaç yaşında? Kemal Yıldız hakkında bilgilerÖnceki Haber

Banu Alkan’ın eşi Kemal Yıldız kimdir, k...

Fernando Santos'un Ernest Muci planı değiştiSonraki Haber

Fernando Santos'un Ernest Muci planı değ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!