Semizoğlu’ndan, Turan ve Gökhan’a manidar çağrı: “Oda seçimleri için nasıl birlikte çalıştıysanız, Çanakkale için de birlikte çalışın”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Semizoğlu’ndan, Turan ve Gökhan’a manidar çağrı: “Oda seçimleri için nasıl birlikte çalıştıysanız, Çanakkale için de birlikte çalışın”
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Selçuk Semizoğlu, deprem riskine karşı kentsel dönüşüm akıbeti yılan hikayesine dönen Sosyal Konutlar meselesinde AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a çağrıda bulunarak, “ÇTSO seçimlerinde nasıl bir araya geldiyseniz, nasıl birlikte çalıştıysanız, Çanakkale için de bir araya gelip çalışın” dedi. İmar tartışmalarına da değinen Semizoğlu, “Tüm kurumlara sesleniyorum; Adamına göre değil, zemine göre imar verin” dedi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Selçuk Semizoğlu, şubat ayı olağan meclis toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli gelen depremlerde can veren 42 binden fazla vatandaşı anarak konuşmasına başlayan Semizoğlu, ÇTSO ailesi olarak, depremlerden etkilenen şehirlere bütçeleri ölçüsünde yardımcı olduklarını kaydetti.

“SORUMLULAR EN AĞIR CEZAYI ALSIN”

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yıkılarak insanlara mezar olan binalarda sorumluluğu olan kişi ve kurumların en ağır şekilde cezalandırmaları gerektiğine dikkat çeken Semizoğlu, Bağıra bağıra gelen depremleri görmezden gelen, sorumsuz davranan liyakatsiz yöneticilerin değişmesini bekliyoruz. Sorumlular en ağır cezayı alsın. 3-5 tane müteahhit tutuklayarak bu iş olmaz. Bunun adı popülizmdir” dedi.

“ÜNİVERSİTELERİN KAPATILMASI KARARININ ÇOK ALELACELE VERİLDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Semizoğlu, Çanakkale’deki özel yurt sahiplerinin zor durumda olduğunun da altını çizerek, “Hepinizin bildiği gibi özel yurt sahipleri pandemi döneminde sıfır gelirle çalıştı. Bu sefer de deprem sonrası üniversiteler kapatıldı. Gerçekten zor durumdalar. Çanakkale’nin en büyük fabrikası üniversitesidir. Üniversitelerin yeniden açılması için önümüzdeki günlerde siyasetçilerle görüşeceğiz. Bu talebimizi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde de gündeme getireceğiz. Deprem sonrası üniversitelerin kapatılması kararının çok alelacele verildiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“SOSYAL KONUTLAR İÇİN BELEDİYE BAŞKANINA ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ SUNDUK”

Sosyal Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi için 2021 yılında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve çözüm önerilerini sunduklarını dile getiren Semizoğlu, “Ürettiğimiz çözümleri o gün belediye başkanına sunduk. 860 konut, 5 kat. Bakanlık 12 kata müsaade etmemiş, 8 kata çıkmışlar. Hesaplıyorum, 860’ı 5’e bölüyorum, 8 ile çarpıyorum. Üretilmesi planlanan daire sayısı 300 daireden fazla. Belediye verdiği yerden 300 daire istiyor. İşin doğrusu bu. Belediyenin 300’ü aşkın dairesi var. Belediyenin bu dairelerinde kim oturuyor? Sadece daireden bahsediyorum, iş yerlerinden bahsetmiyorum. Çanakkale merkez ilçe belediyesinin 300 dairesi var. Açalım kapılarını depremzedelere. Çanakkale’ye yakışıyor mu bu?” ifadelerini kullandı.

“ÜLGÜR GÖKHAN İLE 10 YILDIR KONUŞUYORUZ, SONUÇ YOK!”

Semizoğlu, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin sabahında, ilk olarak Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen’i aradığını ve belediye meclisini olağanüstü toplama çağrısında bulunduğunu, sonrasında ise CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’i aradığını belirterek, “Ülgür başkanı aramadım çünkü 10 senedir konuşuyorum ve hiçbir konuda sonuca ulaştığımızı görmedim. 10 il depremde yıkılında şimdi yine depremi gündeme getiriyor. Geneli de eleştirelim, 1999 depreminin üzerinden 24 yıl geçti, bu sürede ne yapıldı?” dedi.

“ADAMINA GÖRE DEĞİL, ZEMİNE GÖRE İMAR VERİN”

İmar izni tartışmalarına da değinen Semizoğlu, “Bunu tek bir kuruma söylemiyorum, inşaat ruhsatı verme yetkisi olan tüm kurumlara söylüyorum. Adamına göre değil, zemine göre imar verin. Ön yargılı davranmayın. Ali’ye başka, Veli’ye başka imar vermeyin. Bugün iddia ediyorum, bu kurumların yarısından çoğu Ali’ye başka, Veli’ye başka imar veriyor. Çanakkale’de gezince bunu görürsünüz, buna ilçeler de dahil” diye konuştu.

“ODA SEÇİMLERİNDE NASIL BİRLİKTE ÇALIŞTIYSANIZ, ÇANAKKALE İÇİN DE BİR ARAYA GELİP ÇALIŞIN”

ÇTSO’nun son seçiminde AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın aynı başkan adayını desteklediğini hatırlatan Semizoğlu, “10 senedir yan yana gelmekten imtina eden Bülent Turan ve Ülgür Gökhan, ÇTSO seçimlerinde nasıl bir araya geldiyseniz, nasıl birlikte çalıştıysanız, Çanakkale için de bir araya gelip çalışın” sözleriyle Turan ve Gökhan’a çağrıda bulundu.

“ŞEHİR İÇİNE KAMPÜS YAPMAK CİNAYET OLUR”

Semioğlu, eski karayolları işletme şefliğinin bulunduğu alana Valilik hizmet binası ve resmi kurumların bir arada olacağı kampüs binası yapılacağı yönündeki haberleri basından takip ettiklerini dile getirerek, “Bu, cinayet olur arkadaşlar. Bu tür yatırımlar kamu marifetiyle yapılır. Kimsenin şahsi malı değildir. Yapılırken de STK’ların görüşleri alınmalıdır. Şehrimizin nefes alması gerekiyor. Bu alana kampüs yapmak, şehri boğmaktan başka hiçbir işe yaramaz” ifadelerini kullandı.

“BUNDAN SONRA İMAR AFFI ÇIKARAN KATİLDİR!”

Geçmiş dönemlerde çıkarılan imar afları konusunda hayli sert ifadeler kullanan Semizoğlu, “Bugüne kadar olan oldu. Ama bundan sonra imar affı çıkaran katildir! Kimseye hakaret ve beddua etmiyoruz ama bundan sonrası vebaldir” dedi.


Çanakkale’de deprem önlemleri artıyor: 2001 yılından önce inşa edilen yapılar yeniden denetlenecekÖnceki Haber

Çanakkale’de deprem önlemleri artıyor: 2...

Çanakkale'deki Covid-19 ölümlerinin sayısı açıklandı!Sonraki Haber

Çanakkale'deki Covid-19 ölümlerinin sayı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!