Serdar Savaş Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. Dr. Serdar Savaş kimdir?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Serdar Savaş Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. Dr. Serdar Savaş kimdir?
“Her birimiz bir Gandalf olacağız” diyen Dr. Serdar Savaş Cumhurbaşkanlığı’na adaylığını açıkladı. Peki Dr. Serdar Savaş kimdir?

Katıldığı canlı yayınlarda dikkat çeken Dr. Serdar Savaş bağımsız Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı.

Youtube kanalında yaptığı canlı yayında adaylığını açıklayan Dr. Serdar Savaş, partiler üstü bir hareket olduklarını belirterek "Biz Hz. Muhammed'in ve Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığını yapacağız. Halkımızdan başka kimseye güvenmeyeceğiz." dedi.

Bu hareketin cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyleyen Savaş, "Daha iyi bir aday çıkana kadar bu hareketin Cumhurbaşkanı adayı benim." dedi.Dr. Savaş, adaylığını açıkladığı yayına davet ederken, yapmış olduğu açıklamada, “Her birimiz bir Gandalf olacağız.” diyerek dikkat çekmişti.

Serdar Savaş kimdir?

1960 senesinde Ankara’da dünyaya gelen Serdar Savaş’ın tam adı Bayram Serdar Savaş’tır. Kabataş Erkek Lisesi mezunu. İstanbul Üniversitesi’nde tıp ve hukuk okudu. Londra Ekonomi Okulu’de sağlık planlaması ve finansmanı, London School of Hygiene’de epidemiyoloji ve istatistik eğitimi gördü.

1987 yılında Adana Sağlık Müdürlüğü’ne atandı. 1988 senesinde Sağlık Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı görevine getirildi. Akabinde Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulundu. 1993 yılında Kopenhag’da bulunan Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi’ne getirildi. 1998 yılında Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Başkan Yardımcılığı’na atandı.

2000 yılında Türkiye’ye dönerek Birleşik Sağlık Sistemleri’ni, İleri Tıp Teknolojileri’ni ve GENAR Enstitüsü’nü kurdu. 2004 yılında Demokratik Sol Parti’nin Parti Meclisi’ne seçildi. 2009-2011 yıllları arasında Demokrat Sol Parti’nin politika geliştirme, dışişleri, Ar-Ge’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulunmuştur.


Çanakkale'de havadan trafik denetimleri: 21 sürücüye 13 bin 502 TL ceza!Önceki Haber

Çanakkale'de havadan trafik denetimleri:...

Gelibolu Belediyesinden yangın bölgesine kumanya desteğiSonraki Haber

Gelibolu Belediyesinden yangın bölgesine...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!