Şoförler talep etti, AK Partili Gider devreye girdi: Bakan yardımcısı ile telefonda görüştü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şoförler talep etti, AK Partili Gider devreye girdi: Bakan yardımcısı ile telefonda görüştü
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Gelibolu’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Kamyon ve kamyonetlerde K belgesi devirlerinin olup olmayacağının sorulması üzerine Gider, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz'ı telefonla arayarak, talebi iletti.

AK Partili Gider, Gelibolu’daki STK temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, Gelibolu’nun sevdalanılacak bir memleket olduğunu belirterek, "Ancak 'Gelibolu'da hangi turistleri ağırlayalım?', 'Hangilerini ağırlayalım?', 'Hangilerini öne çıkaralım?' diye tartışılması gerekirken, 2020'li yıllarda otopark, kapalı pazar yeri, yolların çamuru tartışılıyorsa, bir yerde bir yanlış var demektir." diye konuştu.

Gelibolu’nun bir sancak, Türkler’in Avrupa’ya ilk geçtiği nokta ve dünyadaki en büyük mevlevihaneye sahip yer olduğunu dile getiren Gider, konuşmasına şöyle devam etti:

"Daha saymaya kalksak buraya benzer bir yerin sadece Bayraklı Babası olsa, turizm için yeter. Sadece mevlevihanesi olsa turizm için yeter. Sadece burası Piri Reis'in harita çizdiği ilçe olması turizm için yeter. Turizm geliri en temiz gelirdir. Fabrikada çalışmak istemeyenler olabilir ama turizm sektörü genel anlamda insanların çalışmak istediği bir yerdir ve temiz paradır. Güzel bir uğraş alanıdır ama biz bunu tartışmıyoruz da yıllardır tartıştığımız şeylere bak. Pazar yeri var mı yok mu? Biga, Gelibolu, Çanakkale ödenek sıkıntısı çekmeyen 3 yerdir. İster iktidarda olsun, ister muhalefette olsun. Hele Gelibolu kapladığı alan bakımından nüfusu yoğunluğu yüksek bir yerdir. Dolayısıyla gelen ödenek de fazladır. Rahat rahat işlerinizi yaparsınız.

Böyle bir şikayete de hakkınız yok. Buradaki şikayetin bir tek açıklaması var 'Oynayacağım ama yerim dar.'. Yerini bollaştırıyoruz 'Yenim dar.' diyor. Bunun da sonu gelmez. Nereye kadar gider ki hizmeti niye yapmamanın açıklaması. Soruyorum; AK Parti iktidara geldiğinden beri Gelibolu Belediyesi ne talepte bulunmuş da yapılmamış? Hatta tam tersine 'Doğalgazı istemiyoruz'a getirdiler. Zorla doğalgaz getirdik. İlçeye zorla doğalgaz gelir mi? Şu anda Biga'nın köyleri geliyorlar, diyor ki 'Köye imar planı istiyoruz.'. 'İmar planı olursa doğalgaz geliyormuş.' diyorlar. Gelibolu 'Ben doğalgaz istemiyorum'a getirdi konuyu. Soba yakmakla, doğalgaz yakmak arasında bir kıyaslama yapamazsınız."

"BİZİM ARTIK MAZERETLE UĞRAŞACAK VAKTİMİZ YOK"

Bir başka yerde olsa Gelibolu İskelesi'nin 10 senede bitebileceğini dile getiren Gider, "Köprüyü bitirdik iskeleyi taşıyana kadar sırf her gün yeni bir engel çıkarılmasından kaynaklı şehir sıkıştıkça sıkıştı. Gelibolu'nun içine giriyorsunuz, çıkamıyorsunuz ama bütün bunlar bakışla alakalı. İş yapmak isteyen çözüm bulur. Yapmak istemeyen de mazeret bulur. Bizim artık mazeretle uğraşacak vaktimiz yok. Çıksınlar desinler ki 'Bülent Turan milletvekiliydi şu hizmeti istedik, vermedi.'. 'Mehmet Daniş'ten şu hizmeti istedik vermedi.'. Bizde istenilen yardıma cevap verilmedi diye bir şey yoktur." şeklinde konuştu.

"CUMHURİYET'E KİM SALDIRMIŞ DA SEN ZARAR GÖRMESİN DİYE TAAHHÜTTE BULUNUYORSUN?"

İzmir'de yaşanan sel sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in açıklamalarını hatırlatan Gider, şunları dile getirdi:

"İnsan azıcık utanır der ki 'Ben buranın sorumlusuyum, insanların evini su bastı.'. Diyor ki 'Sel dediğin gelir, geçer. Cumhuriyet zarar görmesin.' diyor. Cumhuriyet'e kim saldırmış da sen zarar görmesin diye taahhütte bulunuyorsun? Bir de o senin haddine mi? Sen belediye başkanısın. Sen önce selden olan zararları bir engelle. Türk milleti Cumhuriyeti'ni korur. Sen sadece Gelibolu'dan, Biga'dan, Çanakkale'den bahsetmiyorum.

Gidin Sivas'a, Konya'ya, Erzurum'a Cumhuriyet ile derdi olan, Cumhuriyet'in kurucu iradesiyle derdi olan, Kurtuluş Savaşı kahramanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile derdi olan, Türkiye'de toplasan 1 kaç puanlık marjinal dışında adam bulamazsın. Türk milletinin Cumhuriyet ile derdi yoktur, olamaz da zaten. Biz Cumhuriyet'in evlatlarıyız, nasıl derdimiz olur. Bunu akademik bir toplantıda söylemesen anlarım. Sel bastığı gün söylüyorsun. Ama sokağa Agamemnon adını veriyorsun. Agamemnon ne? Troya'yı basmaya gelen komutanın adı. Yetmiyor İngiliz ve Fransız toplanıyor. Yine Çanakkale'ye saldırıya gelen gemiye Agamemnon diyor. Hadi tarihi okumadın, yanındaki sor. Hani Cumhuriyet'ti, hani Türk milletiydik. Onu da geçtim, bunlar ne senin ne benim işim. Sen şu seli bir çöz."

"KAZANAMAZSAK, HİZMETİ YETERİNCE ANLATAMAMIŞIZ DEMEKTİR"

Bu dönem seçimin yine aynı geçeceğini ifade eden Gider, "Bir taraf ideoloji anlatacak, anlamadığımız hakaretleri edecek. Öbür taraf hizmet anlatacak. Kazanamazsak, hizmeti yeterince anlatamamışız demektir. Biz '1946'da yeter söz milletin' diyen partinin devamıyız. Bizim geleneğimizde oy alamadığımız zaman milleti suçlama yok. Kendimizi suçlarız." dedi.

Gelibolu'da bu seçimde başlayan hareketi samimi bulduğunu ve ilk defa gördüğünü belirten Gider, "Çünkü Gelibolu'nun artık bu son 5 senesi. Gelibolu, bir 5 sene daha bu zihniyetle idare edilirse, feriştahını getirsek toplayamayız. Oysa 31 Mart'ta zihniyet değişsin, ben size taahhüt ediyorum önümüzdeki sene, 3-5 sene sonra değil yılbaşında, farklı şeyler konuşuyor olacağız. Nisandan yılbaşına kadar projeler bitmiş olacak. Gelibolu'nun kış ve yaz turizminde ayrı ayrı dolacak. Bu temiz para Gelibolu'ya gelecek. Gelibolu'ya fabrika kuracak halimiz yok. 'Bacalı fabrika kuracağım.' diyene yüz verecek halimiz de yok."

ŞOFÖRLER İÇİN BAKAN YARDIMCISINI ARADI

Ayhan Gider, kamyon ve kamyonetlerde K belgesi devirlerinin olup olmayacağının sorulması üzerine, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz'ı telefonla arayarak, talebi iletti.

Bakan Yardımcısı Boyraz'ın talimatıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürü Murat Baştor, AK Parti Milletvekili Gider'e dönüş sağlayarak uygulamaya ilişkin bilgileri aktardı.

Daha sonra esnaf ve pazar yeri ile MHP İlçe Başkanlığını ziyaret eden Gider, Gelibolu ana kademe ve geçmiş dönem ilçe başkanları, kadın kolları yönetimi ve geçmiş dönem kadın kolları başkanları ile gençlik kolları yönetimi ve geçmiş dönem gençlik kolları başkanları ile toplantıda bir araya geldi.

 


10 maddede Togg'un yeni modeli: T10FÖnceki Haber

10 maddede Togg'un yeni modeli: T10F

Pegasus'tan ucuz bilet kampanyasıSonraki Haber

Pegasus'tan ucuz bilet kampanyası

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!