Ural fena ters köşe oldu: 1 gün önce başkan ilan ettiği aday seçimi kaybetti!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ural fena ters köşe oldu: 1 gün önce başkan ilan ettiği aday seçimi kaybetti!
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın meclis çoğunluğuna güvenerek 1 gün önceden yeni İl Genel Meclisi Başkanı ilan ettiği Nihat Öner seçimi kaybetti.

Çanakkale siyaseti bugün tarihi bir sürprize tanıklık etti. İl Genel Meclisi Başkanlık seçimlerinde, çoğunluğu elinde bulunduran CHP’nin ortak adayı Nihat Öner seçimi 1 oy farkla, bir diğer CHP’li Nejat Önder’e kaybetti.

Seçime partisinden bağımsız giren Nejat Önder, AK Parti’li ve MHP'li meclis üyelerinin de oylarını alarak 17 oyla başkanlığa seçildi. CHP’nin ortak adayı Nihat Öner ise 16 oy aldı.

1 GÜN ÖNCE BAŞKAN İLAN ETMİŞTİ… FENA TERS KÖŞE OLDU!

Oysa CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, meclis çoğunluğunu göz önünde bulundurarak partisinin ortak adayı Nihat Öner’i yeni başkan ilan etmişti.

Ön seçimi kaybeden mevcut İl Başkanı Sadık Göğüsgeren’in sosyal medyadaki veda paylaşımının altına yorum yapan Ural, “Başkanım bizim davamız partimiz CHP’mizin iktidarıdır, iktidara giden yolda görevinizde verdiğiniz mücadele için çok teşekkür ediyor, bunu bir 4x4 bayrak yarışı etabı olarak görmenizi diliyor, önümüzdeki dönem Başkanımız Sn. Nihat Öner’i kutluyor, hep birlikte vereceğimiz iktidar mücadelesinde hepimize partimiz adına başarılar diliyorum” sözleriyle ortak adayları nihat Öner’i İl Genel Meclisi’nin yeni başkanı ilan etmişti.

Ancak bugün gerçekleşen seçim Ural’ın beklediği gibi sonuçlanmadı. AK Parti’li Meclis Üyeleri, Biga İl Genel Meclis Üyesi Bülent Erdoğan’ı aday çıkarmalarına rağmen oylarını seçime bağımsız giren Nejat Önder’e vererek CHP’ye son yılların en ilginç seçim yenilgilerinden birini yaşattı. MHP'li Meclis Üyeleri de oylarını Nejat Önder lehine kullandı.

CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ve CHP’li Meclis Üyelerinin yaşanılan seçim hezimeti sonrası nasıl bir yol haritası izleyecekleri merak konusu oldu.
 


İl Genel Meclisi seçimlerinde büyük sürpriz: CHP, CHP’ye kaybetti!Önceki Haber

İl Genel Meclisi seçimlerinde büyük sürp...

Nejat Önder, CHP'den istifa ediyor!Sonraki Haber

Nejat Önder, CHP'den istifa ediyor!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!