AK Parti'li Korkmaz'dan, CHP’ye 'Gestaş' tepkisi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti'li Korkmaz'dan, CHP’ye 'Gestaş' tepkisi!
Çanakkale İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz, Gestaş’ın gemi satın alabilmek için istediği borçlanma yetkisi talebini üçüncü kez reddeden İl Genel Meclisi CHP Grubunu sert sözlerle eleştirdi.

Bülent Korkmaz’ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:  

“Gestaş Deniz Ulaşım Tur.Tic.A.Ş’nin, Çanakkale İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi’nden 4 gemi satın alınması için talep ettiği, ‘Kefil olunma ve borçlanma yetkisi’ yönündeki isteği, 3. kez reddedilmiştir. Üzülerek belirtmek istiyoruz ki; Çanakkale’nin şirketi, dolayısıyla Çanakkale halkı, bu kararla şirketin belini büken yüksek gemi kiralarından kurtulma şansını bir kez daha tepmiştir. En üzücü olan nokta ise, bu denli akla mantığa uygun, basiretli yaklaşımın, siyasi çıkarlara yem edilmesidir.  

Grup kararıyla talebe olumsuz yanıt veren Çanakkale İl Genel Meclisi CHP Grubu, her fırsatta  Gestaş’ın söz konusu talebinin herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmadığını dile getirmektedir. Komisyon toplantısında Gestaş Genel Müdürü’nün komisyon üyelerine, “Gestaş sizin, kapımız herkese açık. Gelin bizi ziyaret edin, ne bilgi belge istiyorsanız sunalım” açıklamasına rağmen bu çağrının cevapsız bırakılması da niyetlerinin açığa çıkması açısından manidardır.  
 
Gestaş Genel Müdürü Mahir Sevinç, hem parti gruplarında hem de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda talebin mali boyutunu en ince ayrıntısına kadar dile getirmiş; gayet açık ve net olan konuyu tekrar tekrar ifade etmiştir.   
 
Buradan bir kez daha ifade edersek Gestaş’ın talebi; tek bir gemi için aylık 550 bin TL kira bedeli ödemek yerine; aylık 350 bin TL taksit ödeyerek benzer şekilde gemi sahibi olmaktır. Çanakkale halkının şirketi olan Gestaş’ın kazancının, döviz kuru artışı kaynaklı bir hayli yükselen gemi kiralarına heba edilmemesidir. Gestaş’ın aylık 350 bin TL kredi taksidini ödeyemeyeceğini düşünenler, her ay 550 bin TL olan gemi kirasının nasıl ödenebildiği konusunda ne düşünmektedir açıkçası merak etmekteyiz.  
 
Gestaş yönetimi yakın zamanda, mevcut gemilerinden daha fazla araç taşıma kapasitesine sahip, daha emniyetli, daha az yakıt tasarrufu sağlayan bir gemiyi 325 bin TL gibi, 225 bin TL daha ucuza kiralayarak “Gemi satın almadaki niyetini ve amacını’ açıkça gözler önüne sermiştir.  Ancak bu tarz hesaplı gemi kiralamaları, denizcilik sektöründe her zaman mümkün olabilen durumlar değildir. Sektörde özellikle kısa süreli gemi kiralamalarında oluşan yüksek bedeller,  şirketleri zor durumda bırakmakta, elini kolunu bağlamaktadır.  

Bozcaada ve Gökçeada gibi sezonluk yoğunluğu olan hatlarda hizmet veren GESTAŞ da hizmet kalitesini artırabilmek adına gemiye ihtiyaç duymaktadır. Ancak siyasi çıkarlarını düşünen Çanakkale İl Genel Meclisi CHP Grubu, verdiği kararla Gestaş’ın önünü tıkayarak; gemi ihtiyacıyla, ihtiyacın nasıl giderileceğiyle ilgilenmemektedir. Şirketin 3 yıldır yaz sezonlarında Bozcaada ve Gökçeada’da verdiği online bilet hizmeti, bu sezon gemi eksikliği nedeniyle yapılamamaktadır. Online bilet hizmetinin verilememesiyle ilgili yaşanan rahatsızlıklar, İl Genel Meclis üyeleri olarak bizlere kadar gelmektedir. Çanakkale’nin şirketinin halka hizmet noktasında yaşadığı bu gibi problem, şirketin yüzde 99.87’sine sahip olan Çanakkale İl Özel İdaresi’nin İl Genel Meclis üyeleri olarak hepimizi ilgilendirmektedir.  
 
İl Özel İdaresi’nin kamu kaynağıyla kefil olmak istemediğini öne süren CHP Grubu, Gestaş’a kefil olmadan finansal borçlanma yetkisi verip, kendi kredibilitesiyle borçlanabilme imkanının önünü açarak, asıl amacının siyaset yapmak değil, Çanakkale halkının menfaatini gözetmek olduğunu tüm kamuoyuna göstermiş olurdu.   

Gestaş’ın talebinin son derece haklı nedenlere dayandığını, geç kalınmış yerinde bir talep olduğunu bilen CHP Grubu meclis üyeleri, bireysel düşüncelerinde bunu idrak ediyorlar; fakat meclisteki oylamalarda siyasi çıkar ve hesaplarını halkın menfaatinin önünde tutmaktan fütursuzca çekinmiyorlar.  

Çanakkale İl Genel Meclisi’nin onayına sunulan Gestaş’ın talebine, ‘kabul’ oyu verecek birçok CHP İl Genel Meclis üyesi bulunmasına rağmen, siyasi amaçlar güden parti il yönetimlerinin kendilerini yönlendirmesiyle grup kararı almayı yeğlemişlerdir. Bu da, ilgili komisyonun ve Çanakkale İl Genel Meclisi CHP Grubu’nun Gestaş’ın talebini değerlendirirken adil ve objektif olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. 
 
Mevcut durumda halkın şirketi için en doğru kararı almak yerine, şirketin 10 yıllık geçmişe dönük işlerini sorgulayan Çanakkale İl Genel Meclisi CHP Grubu, her fırsatta filodaki yüksek kira bedelli gemilerin 10 yıl önce kiralanmasına dem vurmaktadır. Çanakkale İl Genel Meclisi CHP Grubu, Gestaş kurulduğundan bu yana değişmeyen tek yönetim kurulu üyesinin kim olduğunu çok iyi bilmektedir. Kendileri dilerse, o dönemin mevcut şartları altında bu tarz bir kiralamanın ne denli doğru olup olmadığını bu kişiden öğrenebilir.  Gestaş, bugün kamu yararı gözetilerek yüksek kira bedelleri ödemek yerine gemi satın almak  istemektedir.  
 
Gestaş’ın Çanakkale halkının menfaatini düşünerek meclise sunduğu talebe olumlu yanıt veren Çanakkale İl Genel Meclisi AK Parti Grubu olarak bizlerin vicdanı son derece rahattır. Siyasi çıkarlarını, halkımızın menfaatlerinin önünde tutanları ise siz değerli kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.  
 
SİYASİ İKBAL PEŞİNDE KOŞANLAR, ÇANAKKALE HALKININ KAZANACAĞI KONFORLU VE UCUZ SEYAHAT ETME İMKANINI ELİNDEN ALMIŞTIR. 550 BİN ÇANAKKALELİYE BU DURUMU ŞİKAYET EDİYORUZ.”
 

 
 
 
 

Anahtar Kelimeler:
Özel Güvenlik sınav sonuçları açıklandı mı? ÖGG sınav sonuçları sorgulamaÖnceki Haber

Özel Güvenlik sınav sonuçları açıklandı...

Başkan Öz, belediye personeliyle buluşmalarını sürdürüyorSonraki Haber

Başkan Öz, belediye personeliyle buluşma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!