AK Parti’nin takibi sonuç verdi: Hafriyat döküm sahası için ek yer arayışı başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti’nin takibi sonuç verdi: Hafriyat döküm sahası için ek yer arayışı başladı
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, hafriyat atıklarının depolanacağı yeni bir döküm sahası bulmak için çalışmalara başladıklarını duyurdu. Yaşanan bu gelişme, Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel’in, merkeze bağlı Dümrek köyündeki hafriyat sahasının geçtiğimiz Eylül’de hizmete girmesinin ardından yaptığı, “Artık bir hafriyat sahamız var. Ancak bu yeterli değil. İnşaatla büyüyen şehrimizde yakın çevrede, kapasite ve mesafe anlamında uygun bir hafriyat sahası ihtiyacı daha zaruridir” şeklindeki açıklamasını akıllara getirdi.

AK Parti Grubu’nun belediye meclis toplantılarında ısrarla gündeme getirdiği Çanakkale’deki hafriyat sahası eksikliği, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın devreye girmesiyle çözüme kavuşturulmuştu.

Merkeze bağlı Dümrek köyünde belirlenen alan, hafriyat sahası olarak Çanakkale Belediyesi’ne tahsis edilmişti.

YÜKSEL, “UYGUN BULMADIĞIMIZ BİR YER” DEMİŞTİ

Söz konusu hafriyat sahasının geçtiğimiz Eylül ayında faaliyete geçmesinin ardından meclis üyeleriyle birlikte bölgede incelemelerde bulunan Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Esra Yüksel, “Sürecini yakından takip ettiğimiz yeni hafriyat sahamız şehrimize hayırlı olsun. Süreç boyunca da ifade ettiğimiz gibi şehre 26 km uzaklıktaki bu alana 1 kamyon toprak dökmek için (26 km gidiş 26 km geliş) toplam 52 km yol kat edilecek. Bu alan, kamyonların yakacağı milli servet olan yakıtın bedeli, salınacak egzoz gazının çevreye etkisi, anayolda oluşturacağı yoğun kamyon trafiği ve kapasite anlamında yetersiz olması gibi sebeplerle uygun bulmadığımız bir yer” demişti.

“KAPASİTE VE MESAFE ANLAMINDA UYGUN BİR HAFRİYAT SAHASI İHTİYACI DAHA ZARURİDİR”

AK Parti’li Yüksel açıklamasının devamında şu ifadelere yer vermişti:

“Ancak hafriyat sahası yokluğu sebebiyle Belediye, Çanakkale halkımızın ödediği vergilerle oluşan bütçeden ceza ödemek zorunda kalıyordu. Ve bu alanın tahsisi ile ilgili Belediye tarafından yıllar önce başlatılan tıkanmış bir süreç vardı.

Sürecin hızlandırılmasında ve tahsisinin gerçekleşmesinde, Grup Başkavekilimiz Sayın Bülent Turan'ın desteği ve grubumuzun ısrarcı, yapıcı muhalefeti etkili olmuştur. Artık bir hafriyat sahamız var. Ancak bu yeterli değil. İnşaatla büyüyen şehrimizde yakın çevrede, kapasite ve mesafe anlamında uygun bir hafriyat sahası ihtiyacı daha zaruridir.

Gelişen ve büyüyen şehrimizde yerel idare planlamalarının günü geçiştirmekten öteye geçip, kapsamlı, uzun vadede şehre hizmet edecek şekilde ve şehrimize, insanımıza, çevreye, sektörlere en ideal olanı sunacak şekliyle yapılması gerektiğini vurgulamak istiyoruz.

Belediyecilik vizyon işidir, proje işidir, gönül işidir. Belediyecilik birikim ile dinamizmi bir araya getirebilme becerisidir.”

ISRARLI TAKİP SONUÇ VERDİ: ÇALIŞMALAR BAŞLADI

AK Parti’nin bu konusundaki ısrarlı takibi, CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı harekete geçirdi.

Başkan Gökhan kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şehir merkezinde çeşitli noktalara gelişigüzel atılan; hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının çevreye verdiği görüntü kirliliğini yok etmek adına bu atıkları depolayacağımız yeni döküm sahası bulmak için incelemelerde bulunduk” diyerek çalışmalara başladıklarını duyurdu.


Çanakkale'de 5 katlı evinin balkonundan düşen avukat hayatını kaybettiÖnceki Haber

Çanakkale'de 5 katlı evinin balkonundan...

Ayvacık’ta kaybolan kadın bulunduSonraki Haber

Ayvacık’ta kaybolan kadın bulundu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!