Alper Şener'den korkutan açıklama: "Çanakkale'de yeniden pik seviyeye ulaşıldı!"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Alper Şener'den korkutan açıklama: "Çanakkale'de yeniden pik seviyeye ulaşıldı!"
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alper Şener, kentte Ekim ayı itibariyle, Nisan ayında görülen en yüksek korona vakası sayısına ulaşıldığına dikkat çekti. Şener, lokal kısıtlamalarla sonuç alınamayacağını belirterek, “Bir ay boyunca her şeyi tamamen kısıtlamak ve bütün insan trafiğini engellemek gerekiyor” önerisinde bulundu.

Gazete Duvar'dan Seçkin Sağlam'ın haberine göre; Yüz yüze eğitimin ikinci aşamasına geçilmesinin ardından şehirlerde artan hareketliliğe bağlı olarak korona virüsü vaka sayılarının tekrar yükselişe geçtiği Çanakkale'de okullar, resmi kurumlar ve köylerdeki karantina uygulamaları da artış gösterdi. Salgının kentteki seyriyle ilgili konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, "Tam rakamları paylaşamıyorum ama şunu söyleyebilirim; Çanakkale’de Nisan ayında ne görüyorsak şu anda da aynı durumdayız. Hatta olgu sayımız belki daha bile fazla" dedi.

"NİSAN AYINDAKİ PİK DEĞERLERİNİ YAKALADIK"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Çanakkale’deki son durum için, “Vaka sayıları, Eylül ayı ile birlikte yeniden tırmanmaya başladı. Şu anda halihazırda devam eden bir tırmanış söz konusu. Olgu sayısı olarak baktığınızda yoğunluk anlamında, Ekim'in başındaki periyotta Nisan ayındaki pik olan değerleri yakaladık” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Biga'da kaçakçılara suçüstü!Önceki Haber

Biga'da kaçakçılara suçüstü!

Bakan Koca: "Çanakkale'de vaka sayısı yüzde 50 arttı"Sonraki Haber

Bakan Koca: "Çanakkale'de vaka sayısı yü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!