Assos Otelciler Derneği’nden kaya ıslah çalışmalarına destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Assos Otelciler Derneği’nden kaya ıslah çalışmalarına destek
Assos Antik Liman bölgesinde sürdürülen ve bazı kesimlerin tepkisini çeken kaya ıslahı çalışmalarına, Assos Otelciler Derneği’nden destek geldi.

Assos Otelciler Derneği Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Assos otelciler derneği yönetim kurulu olarak antik limanda yapılan kaya ıslah çalışmalarını yerinde inceledik. Assos antik limanda gerçekleştirilen ziyarette Assos Otelciler Derneği başkanı Erdal Çakır ve yönetim kurulu üyeleri ile yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldık.

Antik limanda bulunan işletmelere düşen kayaların hayati risk oluşturması sebebi ile başlatılan bu çalışmanın projeye uygun bir şekilde kurum mühendislerinin ve kazı başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan denetiminde bilimsel olarak yürütüldüğünü gördük.

Doğal süreç içinde çalışma yapılmakta olup, çalışmanın ortasında olumsuz bir algı üretilerek sonucu yansıtmayan görseller üzerinden oluşan manipülasyonlar bölge turizmine büyük zarar vermektedir. Bölgede yapılan çalışmaların sonunda herhangi bir antik değer tahribi, yeni bir rant alanı açılması gibi gerçek dışı söylemlere itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz.

Bölgenin peyzaj çalışmaları ile daha güçlü ve daha güzel bir şekilde 2022 baharına hazır olacağını belirtmek isteriz.

Bu süreçte büyük emeği olan Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan ve Sayın Valimiz İlhami Aktaş'a çalışmaların hızlı bir şekilde yapılması ve bölge turizmcilerine verdikleri destek için teşekkür ederiz.”


Bülent Turan müjdeyi verdi: “Çardak’ımızda evlerde doğal gaz kullanılmaya başlandı”Önceki Haber

Bülent Turan müjdeyi verdi: “Çardak’ımız...

Gelibolu açıklarında iki gemi çarpıştı!Sonraki Haber

Gelibolu açıklarında iki gemi çarpıştı!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!