Bakan Bozdağ'dan yıllardır devam eden davalara düzenleme sinyali: “Çanakkale’de 52 yıldır süren dava var”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Bozdağ'dan yıllardır devam eden davalara düzenleme sinyali: “Çanakkale’de 52 yıldır süren dava var”
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, uzun süren davalarla ilgili bakanlık olarak özel bazı düzenlemeler yapacaklarını belirterek, 50-60 sene davaların sürdüğü bir Türkiye olmaktan ülkemizi çıkartacağız. Çanakkale’de 52 yıllık dava var. Bir hukuk devletinde hangi ihtilaf olursa olsun bir dava bu kadar sürer mi? Sürmez, sürmemesi lazım” ifadelerini kullandı.

Bursa’da bir otelde Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘10. Yılında Türk Ticaret Kanunu Çalıştayı’na katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 50-60 yıldır devam eden kimi davalar olduğunu belirterek, “Buradan Türkiye’ye ilan ediyorum. Bu uzun süren davalarla ilgili bakanlık olarak özel bazı düzenlemeler yapacağız. 50-60 sene davaların sürdüğü bir Türkiye olmaktan ülkemizi çıkartacağız. Bununla ilgili, bakanlığımızın bazı hazırlıklarının olduğunu, önümüzdeki zaman içinde bunları somuta dönüştüreceğiz. Dededen, dedenin babasından onun dedesinden kalan davaların tamamını kısa bir süre sonra Türkiye’nin gündeminden tasfiye edecek adımlar atacağımızı buradan ifade etmek istiyorum. Hızlandırarak değil, zaten 50 yıldır devam ediyor. Onun hızlandırılması diye bir şey olabilir mi? O bizim ülkemiz için de yargımız için de hukuk devletimiz için de büyük bir ayıptır. Bu ayıptan ben Adalet Bakanı olarak hicap duyduğumu ifade ediyorum” dedi.

“BAŞKA TÜRLÜ BAŞA ÇIKAMAYACAĞIZ”

Bazı davaların içinden çıkılmaz bir hal aldığına dikkat çeken Bakan Bozdağ, “Burada hepimizin kusuru var. Yargı görevi yapan hakim ve savcılarımıza buradan vatandaşlarımızın hak arayışları konusunda açtıkları davaların veya yaptıkları şikayetlerin makul sürede sonuçlanması yargıya güveni de adalete güveni de yükseltir. Bazıları içinden çıkılmaz hale gelmiş. O yüzden yasa ile biz bu konuda içinden çıkılmaz hale gelen ve ihtilafları karara bağlamaktan çekinen arkadaşlarımız nedeni ile bir adım atacağız. Bunu milletimizin gözü önünde adil bir şekilde sonuçlandıracak yasal düzenlemeleri hayata geçireceğimizi buradan ifade etmek isterim. Başka türlü başa çıkamayacağız. Çanakkale’de 52 yıllık dava var. Bir hukuk devletinde hangi ihtilaf olsun bu kadar sürer mi? Sürmez, sürmemesi lazım” diye konuştu.

Kaynak: İHA


Enerji Timi, Çanakkaleli kadınlara tasarrufu anlattıÖnceki Haber

Enerji Timi, Çanakkaleli kadınlara tasar...

“İlber Hocam’la geliyoruz”Sonraki Haber

“İlber Hocam’la geliyoruz”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!