Başkan Erdoğan’dan muhalif meclis üyelerine sitem: "Belediyemizden bir kuruş çıkmadan GES santralini kuracaktık"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Erdoğan’dan muhalif meclis üyelerine sitem: "Belediyemizden bir kuruş çıkmadan GES santralini kuracaktık"
Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, mart ayı meclis toplantısında gündeme gelen ancak Millet İttifakı ve Bağımsız Meclis Üyeleri tarafından 'ret' kararı çıkan GES projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediye Meclisi’nde kabul edilmeyen GES Projesi’ne ilişkin, “Belediyemizden bir kuruş para çıkmadan santrali kuracaktık. 5 yılda ürettiğimiz elektrik ile kredi taksitlerini ödeyecektik. 5 yıl sonra ürettiğimiz elektrik, tükettiğimizin yarısını karşılayacaktı. Bu da vatandaşımıza hizmet olarak farklı konularla alakalı para Biga’ya kullanılacaktı” diyen Başkan Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“2023 yılı içerisinde öngördüğümüz yıllık elektrik giderimiz şu an 40 milyon TL. Bununla alakalı imkanlarımız var, yerel yönetimlere devletimizin sunduğu bazı imkanlar var. Teknopark ile bu konuya çalıştık. Bakanlıktan iznimizi de alarak proje ile alakalı çalışmalarımızı yaptık. İlgili kurumlardan görüşlerimizi aldık. Enerji nakil hattına aktarma sorunumuz olmadığı için yerimizi pazaryeri çatısı olarak belirledik. Trafo hemen yanında. Tarlaya da yapılabiliyor evet ama Biga Belediyesi olarak bizim böyle bir yerimiz yok. Örnekleri her yerde var, herkes bir karış yerini bile değerlendirmek istiyor. Her şey hazırlandı, biz mecliste grubu olan ilçe başkanlarımızı davet ettik. Hepsi geldi, hem deprem sürecinde yaptıklarımızı yapacaklarımızı anlattık, onların görüşlerini aldık ve GES projesini anlattık. Bu projenin 52 milyon TL + KDV toplam 60-62 milyon TL maliyeti var. Bunu kredi ile hayata geçireceğimiz için faizi eklendiği zaman 100 milyon TL civarı bir bedel ortaya çıkıyor. Meclisten yetki alıp, aldığımız yetki ile anlaşmaları yapıp, süreci başlatmak gerekiyordu. Biga Belediyesi’nin işleyişini hiç etkilemeden, ürettiğimiz elektrik ile kredi taksidini ödüyoruz ve 5 yılda bu sistem kendi kendini amorti ediyor. Belediyemizden bir kuruş para çıkmadan santrali kuracaktık. 5 yılda ürettiğimiz elektrik ile kredi taksitlerini ödeyecektik. 5 yıl sonra ürettiğimiz elektrik, tükettiğimizin yarısını karşılayacaktı. Bu da vatandaşımıza hizmet olarak farklı konularla alakalı para Biga’ya kullanılacaktı. Bu proje büyütülebilecek ve devam ettirilebilecek bir proje. Bunun çevresel tarafı da çok. Artık bunu yapmamız lazım. Bütçemizin yüzde 10’luk kısmını aşan bu tarz konularda meclisimizden salt çoğunluğu almamız gerekiyordu. 1 arkadaşımız daha destek vermiş olsaydı bu projeyi başlatabilecektik.”

Kaynak: İHA


Kira geliri olanlar dikkat: Beyanname için son 5 günÖnceki Haber

Kira geliri olanlar dikkat: Beyanname iç...

Çanakkale’ye kuvvetli yağış ve zirai don uyarısı!Sonraki Haber

Çanakkale’ye kuvvetli yağış ve zirai don...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!