Başkan Makas’tan Arıtma Tesisi açıklaması: “Kutuya koyup CHP İl Başkanlığı’na göndermek isterdik fakat…”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Makas’tan Arıtma Tesisi açıklaması: “Kutuya koyup CHP İl Başkanlığı’na göndermek isterdik fakat…”
Çanakkale il merkezi, Kepez Beldesi, Dardanos ve Güzelyalı’nın içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak Çanakkale İçme Suyu 2. Kademe Arıtma Tesisi işletmeye hazır hale getirildi. Tesis sayesinde kente 100,000 m3/gün kaliteli içme suyu temin edilecek. AK Parti hükümetinin önemli yatırımları hizmete açtığını belirten AK Parti İl Başkanı Naim Makas, “Kafalarını gömdükleri kutularla evcilik oynayanlar, AK Parti hükümetlerinin icraatlarını izlemeye devam etsinler” dedi.

Çanakkale’ye yapılan yatırımlarla vatandaşlar içme ve kullanma suyu ile buluşturulurken, kentte son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. Kentin en büyük yatırımı olarak değerlendirilen Çanakkale İçme suyu 2 Kademe Arıtma Tesisi, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından 22.11.2017 tarihinde ihale edilerek 34 723 000 TL bedelle sözleşmesi imzalandı ve tesis için yer teslimi 20.02.2018 tarihinde yapıldı. 06.07.2022 tarihinde ise geçici kabulü yapılan tesis, işletmeye hazır hale getirildi. Çanakkale İçme Suyu 2. Kademe Arıtma Tesisi’nin tamamlanmasıyla; Çanakkale il merkezi, Kepez Beldesi, Dardanos ve Güzelyalı’nın içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak.

“Kafalarını gömdükleri kutularla evcilik oynuyorlar”

Çanakkale İçme Suyu 2. Kademe Arıtma Tesisi çalışmalarını yakından takip eden AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas yaptığı açıklamada, AK Parti hükümeti tarafından Çanakkale’ye yapılan dev yatırımları eleştiren CHP İl Başkanlığı’na bazı göndermelerde bulundu. “Kafalarını gömdükleri kutularla evcilik oynayanlar, AK Parti hükümetlerinin icraatlarını izlemeye devam etsinler” diyen Başkan Makas; “Bu devasa yatırımı bir kutuya koyup CHP İl Başkanlığı'na göndermek isterdik fakat sığmayacak kadar büyük olduğunu biliyor ve siyasete alaylı bir dille malzeme olmayacak kadar ciddi görüyoruz. Her şeye rağmen kendileri için anlayabilecekleri dilden hareketle, bir maketini yaptırıp gönderelim desek o süre içerisinde AK Parti hükümetleri bir başka devasa yatırımı bitirip çoktan aziz milletimizin hizmetine açmış olacak” şeklinde konuştu. 

Tesis hakkında

Çanakkale ili içme suyu ihtiyacı, 1975 yılında DSİ tarafından yapımı tamamlanan ve DSİ tarafından işletmesi yapılan Atıkhisar Barajı’ndan temin edilmektedir. İller Bankası tarafından yapılan isale hatları ve 48 500 m3/gün kapasiteli içme suyu arıtma tesisinin işletmesi, Çanakkale Belediyesi tarafından yapılmaktadır. Mevcut arıtma tesisi kapasitesinin yetersizliği sebebiyle Belediyenin talebi üzerine DSİ tarafından 100 000 m3/gün kapasiteli içme suyu arıtma tesisinin yapımına başlanmıştır. DSİ Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen arıtma tesisi işi kapsamında; Çanakkale il merkezi ve yazlık yerleşim olarak Kepez Belediyesi, Dardanos ve Güzelyalı’nın içme suyu ihtiyacının karşılanması maksadıyla Atikhisar Barajı’ndan alınacak 100 000 m3/gün ham suyu arıtacak tesisin inşa edilmesi, ekipman temin ve montajı, personel eğitimi ve tesisin işletmeye alınması ile mevcut tesisin iptal edilmesi hedeflenmektedir. Ham su kaynağımızdan yılın 365 günü güvenilir içme suyu sağlanması ve ayrıca suda Kategori A2-K’ya giren Demir ve Kategori A3-K’ya giren Mangan değerinin arıtılması amacıyla konvansiyonel İçme suyu arıtma tesisi yapımı öngörülmüştür. DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından 22.11.2017 tarihinde ihale edilerek 34 723 000 TL bedelle sözleşmesi imzalanan söz konusu Çanakkale İçme suyu 2 Kademe Arıtma Tesisi işinde yer teslimi 20.02.2018 tarihinde yapılmıştır. 06.07.2022 tarihinde geçici kabulü yapılan tesis işletmeye hazır vaziyettedir.


Çanakkale’nin ilk millet bahçesi Ezine’de açıldıÖnceki Haber

Çanakkale’nin ilk millet bahçesi Ezine’d...

ÇTSO’dan Seramik Bayramı çıkarması: Granit Slab Fabrikası temel atma törenine katıldılarSonraki Haber

ÇTSO’dan Seramik Bayramı çıkarması: Gran...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!