Başkan Öz'ün 23 Nisan mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Öz'ün 23 Nisan mesajı
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, “Barışın, mutluluğun, temizliğin güvencesi olan çocuklarımızın bayramı kutlu olsun” dedi. Öz, 23 Nisan’ı “özgürlük ve bağımsızlık ateşinin, milli egemenlik ile taçlandırıldığı bir gurur günü” olarak tanımladı. 

TBMM’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz şu ifadeleri kullandı: 

“23 Nisan 1920, milli tarihimizin önemli bir kırılma anı, yeni bir dönüm noktasıdır. Türk halkının egemenliğini ilan edişinin vücut bulmuş halidir. Bir temel atmadır. Cumhuriyetin temelidir, kadın erkek eşitliğinin temelidir, dünya üzerinde hızla kalkınmayı becerebilmiş bir ülkenin temelidir. Meclis, köklü atılımları ve reformları gerçekleştirmiş, bu dönemde yapılan yenilikler, ülkemiz için modernleşmenin başlangıcı olmuştur. 

Atatürk, meclisin açıldığı günü çocuklara armağan etmiştir. Çocuklarımızın sevgi ve hoşgörü dolu bir ortamda yetiştirilmesi, yeteneklerinin geliştirilmesi, beklentilerinin karşılanması, sorunlarına çözüm bulunabilmesi, toplumsal yaşamda yer alabilmeleri hepimizin temel amacı olmalıdır. Güzel çocuklarımızın her koşulda ülkemizin saygınlığına ve büyüklüğüne yaraşır biçimde çağdaşlık yolunda inançla ve emin adımlarla ilerleyeceğine şüphe duymuyor ve çocuklarımızı bayramları nedeniyle kutluyorum. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yıldönümünde; başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyeti ilan eden birinci mecliste görev yapan üyeleri, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, barışın, sevginin ve aydınlık yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızın; Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”


Özgür Ceylan'ın 23 Nisan mesajıÖnceki Haber

Özgür Ceylan'ın 23 Nisan mesajı

Çanakkale'de sosyal mesafeli 23 Nisan töreniSonraki Haber

Çanakkale'de sosyal mesafeli 23 Nisan tö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!