Biga Zabıtası’ndan yılbaşı denetimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Biga Zabıtası’ndan yılbaşı denetimi
Biga Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren kuruyemiş satış yerleri, büfe ve marketlere yılbaşı öncesi denetimde bulundu.

Biga Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde faaliyet gösteren ve yılbaşında özellikle alışveriş yoğunluğu yaşanan kuruyemiş satış yerleri, büfe ve marketlerde son kullanma tarihi, hijyen ve raf fiyatı ile kasa fiyatı arasında uyuşmazlık olup olmadığına yönelik kontrol gerçekleştirdi.

Biga Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yılbaşı denetimleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Zabıta ekiplerimiz, rutin olarak gerçekleştirdiği denetimleri yılbaşı öncesinde artırdı. Bu kapsamda 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 54. maddesi kapsamında ilçemiz genelinde gıda satışı yapan işletmelerde ürünlerin raf ve kasa fiyat etiketleri ile son kullanım tarihi ve hijyen konularında denetim gerçekleştirdik. Özellikle yılbaşı nedeni ile yaşanan yoğunluğu dikkate alan ekiplerimiz titiz bir şekilde gerçekleştirdikleri denetimlerde Ticaret İl Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışıyor. Denetimlerimiz devam etmekle birlikte vatandaşlarımızdan bu konularda olumsuz bir durumla karşılaşmaları halinde 153 numaralı telefonları aramalarını talep ediyoruz. Haksız fiyat artışı tespit eden ya da bu konuda zarar gördüğünü düşünen vatandaşlarımız ise Ticaret Bakanlığına bağlı tüketici danışma hattı ALO 175'i arayarak ihbarda bulunabilirler.”


Bülent Turan: “Üniversitemiz, şehrimizle birlikte marka değerini artırıyor”Önceki Haber

Bülent Turan: “Üniversitemiz, şehrimizle...

Yeni yıl sevincimiz kursağımızda kaldı: Elektrik ve doğal gaz zamlandı!Sonraki Haber

Yeni yıl sevincimiz kursağımızda kaldı:...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!