Biga'da 23 Nisan coşkusu balkonlarda yaşandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Biga'da 23 Nisan coşkusu balkonlarda yaşandı
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. yaşı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Biga’da da balkonlardan coşku içinde kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla Meclis Başkanlığı tarafından kapsamlı bir hazırlık yapılsa da dünyada ve Türkiye’de etkili olan Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kutlama programları tedbir kapsamında revize edildi. Vatandaşlar ve çocuklar 23 Nisan coşkusunu tüm gün evlerinde yaşadı ve balkonlarına çıkarak coşkuya eşlik etti.

Biga’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak Hükümet Konağı Atatürk Anıtı alanında sosyal mesafe korunarak çelenk sunma töreni yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu önünden saat 12.00’de başlayan Biga Belediyesi Bandosu korteji Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’ın da katılımıyla Biga’yı baştan sona dolaştı. Balkonlara ve pencerelere çıkan vatandaşlar ve çocuklar, Başkan Erdoğan’ın selamına karşılık vererek ellerindeki bayrakları salladı. Başkan Erdoğan daha sonra engelli çocukları evlerinde ziyaret ederek oyuncak hediye etti. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 100. yılına özel bir proje hazırlayan Biga Belediyesi ise çocuklara sürpriz bir hediye sundu. Çocuklar için özel olarak dizayn edilen Biga Belediyesi 23 Nisan Çocuk Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirilerek hizmete alındı. 

23 Nisan’a özel tüm mahallelerde müzik eşliğinde gün boyu animasyon gösterileri düzenlendi. Belediye hoparlörlerinden ‘23 Nisan Kutlu olsun’ şarkısının çalınmasıyla tüm çocuklar balkonlara çıkarak ellerindeki Türk bayraklarıyla renkli görüntüler oluşturdu ve coşku içinde şarkıya eşlik etti. 

Gün boyu süren kutlamalar saatler 21:00’i gösterdiğinde yerini gurur dolu görüntülere bıraktı. Belediye hoparlörlerinden tüm ilçeye yayılan İstiklal Marşı’na Biga halkı balkonlarına çıkıp ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak eşlik etti. Okunan İstiklal Marşı gurur dolu görüntülere sahne oldu.


 

Anahtar Kelimeler:
Muharrem Erkek: "Çanakkale Kara Savaşları büyük bir kahramanlık örneğidir!"Önceki Haber

Muharrem Erkek: "Çanakkale Kara Savaşlar...

Jülide İskenderoğlu: "Ecdadımız, Çanakkale'nin geçilmez olduğunu bütün dünyaya göstermiştir"Sonraki Haber

Jülide İskenderoğlu: "Ecdadımız, Çanakka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!