Bülent Korkmaz: “1.4 milyon TL Gestaş için değil, İl Özel İdaresi’nin kendi personeli için”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bülent Korkmaz: “1.4 milyon TL Gestaş için değil, İl Özel İdaresi’nin kendi personeli için”
Çanakkale İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısı gündem maddelerinde yer alan ek ödenek konusu, bazı çevreler tarafından farklı yöne çekilirken İl Genel Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Korkmaz, bu iddialara cevap verdi. 

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun 21 milyon 800 bin TL’lik ek bütçe raporu oylanmadan önce söz alan Korkmaz, diğer hizmet alımları içerisinde yer alan “Gestaş personel ücretleri 1 milyon 400 bin” ifadesinin bazı çevreler tarafından yanlış yöne çekildiğini, bu meblağın Gestaş’ın değil İl Özel İdaresi’nin kendi personelleri için istendiğinin altını çizdi. 

“Yerel basında Gestaş ile ilgili bir haber yapıldı. Gestaş’ın maddi anlamda sıkıntıda olduğu gibi yorumlarda bulunuldu” diyen Bülent Korkmaz, “İl Özel İdaresi’nin 1 milyon 400 bin TL tutarındaki Gestaş personel ücretleri talebi, kamuoyuna Gestaş’ın personelleri için ek ücret talep ettiği şeklinde lanse edildi. Gestaş’ın sanki maddi sıkıntısı var da kendi personellerinin maaşı için takviye istiyor gibi algı oluşturulmaya çalışıldı. Keşke güzide yerel basınımız, konunun ilgililerinden bilgi alsaydı; bizlerle görüşseydi böyle bir yanlış anlaşılma olmasaydı. Bu tip haberler de çıkmazdı. Geçtiğimiz yıllarda taşeron işçilerin şirket kurarak kadroya alınması yönünde kanun çıktı. Gestaş da İl Özel İdaresi’nin şirketi olduğu için, yeni bir şirket kurmaktansa, ekstra mali külfete katlanmadan, kendi il özel idare personelimizi Gestaş üzerinden çalıştırıyoruz. Bu yıl da bu personellerimizin maaşlarına zam yapıldığı için ekstra maliyet oluştu. Kadroya aldığımız İl Özel İdaresi’nin personellerinin maaşlarının farklarını Gestaş’a aktarmak zorundayız” ifadelerini kullandı. 

Korkmaz, Gestaş’ın kendi personelinin maaşını ödemek için ödeneğe ihtiyacı olmadığını, Gestaş büyüdüğü için menfaati bozulan grupların, bazı yayın organlarına Gestaş’ı yıpratacak şekilde yalan yanlış haber yaptırmalarına müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.
 


Çanakkale’den Şanlıurfa’ya cenazeye gitti: Kazada can verdi!Önceki Haber

Çanakkale’den Şanlıurfa’ya cenazeye gitt...

CHP’li Erkek’in '12 Eylül’ paylaşımına, AK Parti’li Makas’tan tepki!Sonraki Haber

CHP’li Erkek’in '12 Eylül’ paylaşımına,...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!