Bülent Öz’e destek mesajları: “Gözaltı işlemi haksız ve hukuksuzdur”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bülent Öz’e destek mesajları: “Gözaltı işlemi haksız ve hukuksuzdur”
Hakkındaki suçlamalar nedeniyle sabaha karşı eşi ve kızının gözleri önünde evinden alınarak gözaltına alınan Çan’ın CHP’li Belediye Başkanı Bülent Öz’e destek mesajları yağıyor.

Çan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma kapsamında bazı belediye çalışanlarıyla birlikte gözaltına alınan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’e destek vermek için yüzlerce vatandaş adliye binası önünde toplandı.

Vatandaşlar, “Özümüz, sözümüz, Bülent Öz’ümüz” sloganı eşliğinde, Başkan Öz’ün gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

“EŞİNİN VE KIZININ YANINDA GÖZALTINA ALINMASI KABUL EDİLEMEZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Başkan Öz hakkında uygulanan gözaltı işleminin temelsiz, yersiz, haksız ve hukuksuz olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Çan Belediye Başkanımız Bülent Öz hakkında uygulanan gözaltı işlemi temelsiz, yersiz, haksız ve hukuksuzdur. Çağrı yapıldığında her zaman hazır olacak seçilmiş bir belediye başkanının sabah 06.45’te eşinin ve kızının yanında gözaltına alınması kabul edilemez. Elbette bu durumu Çan halkı takdir edecektir. Yargıdaki siyasallaşma her geçen gün adaleti çürütmektedir. Süreci tüm örgütümüzle ve hemşehrilerimizle birlikte yakından takip ediyoruz.”

CHP’Lİ CEYLAN ÇAN’A HAREKET ETTİ

Olayı haber alır almaz Ankara’dan Çan’a hareket ettiğini belirten CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Başkan Öz’ün eşi ve kızının yanında gözaltına alınmasının, yargının günümüzde geldiği noktayı göstermesi açısından çok çarpıcı bir örnek olduğuna işaret ederek, olayı haber alır almaz Ankara’dan Çan’a hareket ettiğini dile getirdi.

CHP’li Ceylan’ın açıklaması şu şekilde:

“Çan Belediye Başkanımız Bülent Öz’ün sabahın erken saatlerinde eşi ve kızının yanından gözaltına alınması yargının günümüzde geldiği noktayı göstermesi açısından çok çarpıcı bir örnektir. Çağrı yaptınız da başkan icabet etmedi mi? Yapılan  gözaltı işlemi haksız ve hukuksuzdur. Olayı haber alır almaz Ankara’dan Çan'a gitmek üzere hareket ettim. Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir ailedir. Haksız, hukuksuz itibarsızlaştırmaya dönük bu yaklaşım kabul edilemez.”

“HAK, HUKUK, ADALET HEPİMİZ İÇİN GEREKECEKTİR”

“Başkanımızın yanındayız” diyerek Bülent Öz’e olan desteğini vurgulayan CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, süreci tüm örgütleriyle birlikte yakından takip ettiklerini belirtti.

Ural açıklamasında şunları kaydetti:

Değerli yol arkadaşlarım, hukukun her şekilde göz ardı edildiği bir dönemden geçiyoruz. Çan Belediye Başkanımız Sn. Bülent Öz bir soruşturma kapsamında sabahın erken saatinde evinden ifadesi alınmak üzere adliyeye götürülmüş ve adliyededir. Hak hukuk adalet hepimiz için gerekecektir. Yargıdaki siyasallaşma her geçen gün adaleti çürütmektedir. Süreci tüm örgütümüzle ve hemşehrilerimizle birlikte yakından takip ediyoruz. Başkanımızın yanındayız…”

“BAŞKANIMIZ BÜLENT ÖZ KARDEŞİMİZİN YANINDAYIZ”

Başkan Öz’ün sabaha karşı evinde gözaltına alınmasına tepki gösteren isimlerden biri de Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dı.

Başkan Gökhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Çan halkının oylarıyla seçilmiş Belediye Başkanımız Bülent Öz'ün yapılacak çağrıyla yerine getirebileceği bir işlemin, gün ağarırken evinde gözaltına alınarak yapılması kabul edilemez. Belediye Başkanımız Bülent Öz kardeşimizin yanındayız” ifadelerine yer verdi.

 


Lapseki’de bıçaklı kavga: 1 ölüÖnceki Haber

Lapseki’de bıçaklı kavga: 1 ölü

Biga’da yalnız yaşayan adamın cansız bedeni 10 gün sonra bulunduSonraki Haber

Biga’da yalnız yaşayan adamın cansız bed...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!