Çanakkale şehitleri anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale şehitleri anıldı
Çanakkale Kara Muharebeleri'nin 108. yıl dönümü kapsamında, Tarihi Alan Başkanlığı’nın ev sahipliğinde, Şehitler Abidesi'nde tören düzenlendi.

Çanakkale Savaşları'na katılan diğer ülkelerin çelenklerinin hazır olarak yer aldığı Atatürk Anıtı’na Türkiye Cumhuriyeti devleti adına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan tarafından çelenk koyulmasının ardından şehitler için saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten protokol konuşmalarını Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sir Patrick Sanders, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan gerçekleştirdi.

Protokol konuşmalarının ardından şehitler için Kuran-ı Kerim Tilaveti yapıldı ve dua edildi. Çanakkale Türküsü dinletisi ve resmi geçit töreni sonrasında şehitlik defteri imzalandı. Şehitliklere karanfil bırakıldıktan sonra tören sona erdi.


Turan ve İskenderoğlu’ndan ortak mesaj: “Eşsiz bir destandır Çanakkale”Önceki Haber

Turan ve İskenderoğlu’ndan ortak mesaj:...

Ayhan Gider’den, Çanakkale Küçük Sanayi Sitesi esnafına müjde: “Yeni sanayi sitesinin inşaatına en kısa zamanda başlayacağız”Sonraki Haber

Ayhan Gider’den, Çanakkale Küçük Sanayi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!