Çanakkale Tarihi Alan bayramda ziyaretçi rekoru kırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale Tarihi Alan bayramda ziyaretçi rekoru kırdı
Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı hayata geçirdiği projelerle, Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda, her yıl Çanakkale Ruhu’nu ve Çanakkale Destanı’nı daha fazla kişiye ulaştırıyor. Tarihi Alan, Ramazan Bayramı tatili boyunca toplamda 1 milyon 930 bin ziyaretçiyi ağırladı.

“Çanakkale Geçilmez” destanının yazıldığı Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası, Şehitler Abidesi, Seyit Onbaşı Heykeli, 57. Piyade Alayı Şehitliği, Conkbayırı, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Kilitbahir Kalesi, Bigalı Kalesi ve Seddülbahir Kalesi ile her yıl binlerce ziyaretçiye Çanakkale ruhunu yaşatmaya devam ediyor.

Adım atılan her noktasında Çanakkale Savaşları’nın izlerinin görülmesi mümkün olan, açık hava müzesi niteliği taşıyan Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı hayata geçirdiği ve geçireceği yeni projelerle, Çanakkale ruhunu ve Çanakkale Destanı’nı daha fazla kişiye ulaştırmayı hedefliyor.

Hem Türkiye hem dünya için büyük bir buluşma noktası olan Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Tarihi Alan’a bu sene 5 milyon ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Bayram tatili boyunca yaklaşık 2 milyon kişi ziyaret etti

5 Nisan’da 155 bin, 6 Nisan-9 Nisan tarihleri arasında günlük ortalama 180 bin kişinin ziyaret ettiği Tarihi Alan’a, 10 Nisan’da 223 bin, 11 Nisan’da 295 bin, 12 Nisan’da ise 319 bin ziyaretçi giriş yaptı.

Tarihi Alan, Bayram tatili boyunca (5-14 Nisan 2024 tarihleri arasında) toplamda 1 milyon 930 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Geçen sene bayram tatilinde (20-23 Nisan 2023) tarihlerinde toplam 700 bin kişinin ziyaret ettiği Tarihi Alan böylece kendi ziyaretçi rekorunu kırmış oldu.

Müze ziyaretçi sayıları arttı

Çanakkale Bigali Kalesi, Çanakkale Hilal’i Ahmer Canlandırma Alanı, Çanakkale Destanı Sergi Müzesi, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi Sinevizyon, Çanakkale Hamidiye Tabyası, Çanakkale Kilitbahir Kalesi, Çanakkale Namazgah Tabyası Müzeleri ve Seddülbahir Kalesi’ni de geçen yıl 3 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 18.660 kişi ziyaret etti. Bu yıl 9 günlük bayram tatilinde müze ziyaretlerinde de rekor kırıldı. 6-14 Nisan 2024 tarihleri arasında Tarihi Alan’daki müzeler toplamda yaklaşık 200 bin kişiyi ağırladı.

Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Açıkhava Müzesi

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadası’nı dünyanın en çok ziyaret edilen açık hava müzesi haline getirme hedefinde olduklarını açıklayan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Tarihi Alan’ın hem Türkiye hem de dünya için büyük bir buluşma noktası haline geldiğini belirtti.

Çanakkale Tarihi Alan’ın bu yıl da büyük ziyaretçi akınına uğradığını vurgulayan İsmail Kaşdemir, geçen yıl yaklaşık 4 milyon olan ziyaretçi sayısının bu yıl 5 milyona ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.

Kaşdemir, “Çanakkale hepimizin ortak değeri ve Çanakkale bizim Çanakkale’miz. Memleketin her köşesinden, her evden bir vatan evladı Çanakkale’de savaştı. Türk Milletinin kalbi yıllardır Çanakkale’de çarpıyor. Çanakkale sevgisi, Türk milletinin de Atalarının mücadele ettiği topraklarına koşarak gelmesine vesile oluyor. Biz de Tarihi Alan Başkanlığı olarak burada gelen ziyaretlerimizin Çanakkale Ruhunu daha iyi hissetmeleri, bu toprakların nasıl vatan yapıldığını, daha iyi anlamaları, Çanakkale Savaşları’nı daha çok idrak etmelerini, Çanakkale ruhu denen yüksek karakterli duruşunu daha iyi görmelerini sağlamak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


Bayram tatilinde Çanakkale Köprüsü’nden kaç araç geçti?Önceki Haber

Bayram tatilinde Çanakkale Köprüsü’nden...

Çanakkale’de fırtına bekleniyor!Sonraki Haber

Çanakkale’de fırtına bekleniyor!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!