Çanakkale'de koronavirüs tedavisi gören hamile hasta doğum yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale'de koronavirüs tedavisi gören hamile hasta doğum yaptı
ÇOMÜ Pandemi Hastanesinde koronavirüs tedavisi gören hamile bir hasta, gebeliğinin 37. haftasında sezaryen ile doğum yaptı. Covid-19 şüphesiyle tetkik ve tedavisine başlanan bebeğin test sonucunun negatif çıktığı, sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

ÇOMÜ Pandemi Hastanesine ateş ve boğaz ağrısı şikayeti ile başvuran 31 yaşındaki 35 haftalık hamile hasta, koronavirüs testi pozitif çıkınca Enfeksiyon Hastalıkları servisinde, 17 Nisan'dan itibaren tedavi altına alındı. Sağlık durumu belirli aralıklarla takip edilen anne adayı, gebeliğinin 37. haftasında sağlıklı bir erkek çocuğu dünyaya getirdi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Beyazıt, "Gebemiz servise yatışından sonra Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği doktorları tarafından belli aralıklarla yakından takip edildi. Covid-19 açısından herhangi bir sıkıntı yaşamayan, ateş ve eşlik eden şikayetleri kaybolan hastamız Kadın Hastalıkları ve Doğum servisine nakledildi. Hastamızın gebeliğinin 37. haftasında sezaryen ile doğumu gerçekleştirildi.  Sağlıklı bir erkek çocuğu dünyaya getiren hastamız birkaç gün daha serviste takip edildi" dedi.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan Aylanç ise, annesinin Covid-19 testi pozitif olan yenidoğan bebekle ilgili, "Covid pozitif anneden 37 haftalık olarak doğan bebeğimiz Yenidoğan Bakım Ünitemize alınarak tetkik ve tedavisine başlanmıştır. Yatışından sonraki takiplerinde genel durumu iyi olan bebeğin tetkik sonuçlarında Covid saptanmadı. Tedavileri devam eden bebeğimiz annesinin de tedavisinin tamamlanması üzerine izolasyon önlemleri ile güncel literatür bilgileri ışığında anneli bakıma alındı" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Özgür Ceylan'dan iktidara maske eleştirisi: "Simitçiler dağıtsa bu kadar sorun olmaz"Önceki Haber

Özgür Ceylan'dan iktidara maske eleştiri...

Başkan Yılmaz'dan kaplıca incelemesiSonraki Haber

Başkan Yılmaz'dan kaplıca incelemesi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!