Çanakkale’de uyku ünitesi açıldı: Devlet hastanesinde hizmete girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakkale’de uyku ünitesi açıldı: Devlet hastanesinde hizmete girdi
Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde uyku ünitesi açıldı. Uyku sorunu olan, uykuda nefes kesilmesi (uyku apnesi) şikayeti olan hastalar için kurulan uyku ünitesinde hasta kabulüne başlandı.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr.H. Gürkan Çoban, Başhekim Op. Dr. Hasan Keser ve hastane yönetiminin de katılımıyla Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde Uyku Ünitesinin resmi açılış töreni gerçekleştirildi.

Horlama, uykuda nefes durumları ve uykusuzluğa neden oluşturabilecek sebeplerin araştırıldığı Uyku Ünitesi 3 yataktan oluşuyor.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Tütüncüler tarafından pazartesi ve perşembe günleri uyku polikliniği yapılıyor. Şikayeti olan hastalar bu günlerde poliklinikten hizmet alabiliyor.

Uykuda horlama, nefes kesilmesi, nefes darlığı ve boğulma hissiyle uyanan, uyku esnasında diş gıcırdatma gibi şikayetleri olan hastalar, ev ortamı hassasiyetinde oluşturulan özel odalarda uyurken gece boyu kayıt işlemleri gerçekleştiriliyor. Kaydedilen sonuçlar ise daha sonra ilgili uzman hekim tarafından değerlendiriliyor.

Ünitenin açılmasıyla bu konuda önemli bir eksikliğin giderildiği belirten Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, "Uyku bozukluğu, yaşam kalitesinin bozulması ile depresyon, dikkat bozukluğu, obezite, kronik ağrı, kalp rahatsızlıkları, inme, hipertansiyon gibi birçok sağlık problemine zemin hazırlamaktadır. Pek çok hastalığın tedavisi konusunda önemli bir merkez olan uyku ünitemizde bulunan son teknolojik cihazlarla hastalarımızın bir üst merkeze gitmesine gerek kalmayacaktır” dedi.


Ezine Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye'nin Avrupa'ya açılan gıda üretim üssü oluyorÖnceki Haber

Ezine Organize Sanayi Bölgesi, Türkiye'n...

Çanakkale’de kuvvetli sağanak yağış bekleniyor!Sonraki Haber

Çanakkale’de kuvvetli sağanak yağış bekl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!